پزشکی و سلامت

حفظ بهداشت دهان و دندان در ماه مبارک رمضان

ممکن است در ماه رمضان به بهداشت دهان و دندان اهمیت چندانی ندهید، اما باید این موضوع را در اولویت قرار دهید. اگرچه نظرات و ترجیحات هر شخص متفاوت است، اما باید در مورد اقدامات لازم جهت حفظ بهداشت دهان و دندان در ماه رمضان و روزه‌داری، آگاهی کافی داشته باشید.

به دلیل روزه بودن در ماه رمضان، باید برای جلوگیری از مشکلاتی همچون بوی بد دهان، تجمع پلاک و پوسیدگی دندان که همه عوارض جانبی ناشی از کم‌آبی بدن، خشکی دهان، و خالی بودن معده هستند، بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.

در این مقاله قصد داریم در مورد اقدامات احتیاطی جهت حفظ بهداشت دهان و دندان در ماه مبارک رمضان توضیح دهیم.

چرا سلامت دهان نیاز به توجه بیشتری دارد؟

روزه‌داری و ناشتا بودن طولانی مدت از سحر تا افطار در ماه رمضان، باعث کم آبی بدن و ایجاد بوی بد و خشکی دهان می‌شود.

به همین دلیل باید در ماه رمضان و روزه‌داری مراقب بهداشت دهان و دندان خود باشید.

به گفته دکتر سلیمان شاهین، استاد ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی IAU در ماه مبارک رمضان افراد فرصت خوبی برای تنظیم و تغییر عادات غذایی خود دارند که می‌تواند برای بهبود بهداشت دهان و دندان مفید و موثر باشد.

برخی افراد براین باورند که مسواک زدن به تنهایی برای سلامت دهان و دندان کافی‌ست، اما چند نکته دیگر وجود دارد که باید به منظور حفظ بهداشت دهان و دندان در ماه رمضان انجام دهید.

همچنین بخوانید : 7 مزیت روزه گرفتن در ماه رمضان

مسواک بزنید

اولین اقدام برای حفظ بهداشت دهان و دندان مسواک زدن به روش صحیح و درست است. به منظور پیشگیری از بوی بد دهان، پوسیدگی دندان‌ها و سایر مشکلات دهان، باید دندان‌ها را 30 دقیقه پس از خوردن سحری و افطاری به مدت 2 تا 3 دقیقه با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید.

بهداشت دهان و دندان مسواک زدن

بهداشت دهان و دندان در ماه رمضان

به منظور پیشگیری از آسیب‌های ناشی از مسواک نامناسب، باید از یک مسواک نرم استفاده کنید. همچنین می‌توانید از چوب درخت اراک استفاده کنید که هم توسط علمای دینی و هم سازمان بهداشت جهانی (WHO) تایید شده است.

قبل از تولید مسواک و خمیر دندان، انسان از چوب درخت اراک استفاده می‌کرده است. چوب درخت اراک ریشه باریکی است که از درخت اراک گرفته می‌شود و دارای خواص ضد باکتریایی بوده و باعث خوشبو شدن دهان شده و از ایجاد پلاک جلوگیری می‌کند.

از نخ دهان و دهانشویه نیز استفاده کنید

بهداشت دهان و دندان نخ دندان

بهداشت دهان و دندان در ماه رمضان

علاوه بر مسواک زدن، به منظور جلوگیری از ایجاد باکتری در شکاف بین دندان‌ها، یک بار در روز نیز باید از نخ دندان استفاده کنید. همچنین به منظور بهبود بهداشت دهان و دندان از دهانشویه حاوی کلرهگزیدین استفاده کنید.

می‌توانید در حین استفاده از دهانشویه به منظور جلوگیری از بوی بد دهان، از تمیز کننده زبان نیز استفاده کنید.

مراقب غذاهایی که میل می‌کنید باشید

اصولا در طول ماه رمضان، اکثرا دوست دارند موادغذایی پرقند مانند آبمیوه‌های مصنوعی، کیک، شیرینی و شکلات مصرف کنند. این مواد غذایی علاوه بر افزایش خطر پوسیدگی دندان، می‌توانند باعث ایجاد مشکلات طولانی مدت برای دندان‌ها شوند. به همین دلیل به منظور جلوگیری از تجمع پلاک روی دندان و پوسیدگی، مصرف موادغذایی حاوی قند را به حداقل برسانید.

سعی کنید در زمان افطار بیشتر میوه و سبزیجات میل کنید که حاوی فیبر بوده و به ترمیم طبیعی دندان کمک می‌کند.

به اندازه کافی آب مصرف کنید

بین افطار تا سحر حتما به اندازه کافی آب بنوشید تا از خشکی دهان در طول روزه جلوگیری شود. تقریبا هر نیم ساعت یکبار کمی آب بنوشید، یا 8 لیوان آب را به تدریج بنوشید، طوری که نفخ نکنید.

عضلات صورتتان را ریلکس کنید

در طول روز که روزه هستید ممکن است متوجه شوید که دندان‌هایتان را روی هم فشار می‌دهید و به عضلات صورتتان فشار وارد می‌کنید. اگر محافظ شب دارید برای تسکین درد فک از آن استفاده کنید.

سیگار نکشید

هنگام روزه‌داری کشیدن سیگار ممنوع است و این فرصت خوبی برای ترک سیگار است. برای حفظ بهداشت و سلامت دهان و دندان‌هایتان هم که شده باید این عادت را کنار بگذارید.

برای چک‌آپ به دندانپزشک مراجعه کنید

بهداشت دهان و دندان چک اب پزشک

بهداشت دهان و دندان در ماه رمضان

قبل از ماه رمضان به منظور اطمینان از سالم بودن لثه‌ها و دندان‌ها حتما به دندانپزشک مراجعه کنید و مطمئن شوید که روزه‌داری مشکلی برای دندان‌ها و لثه‌هایتان ایجاد نمی‌کند.

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا