پزشکی و سلامت

تعریق زیاد

 

های‍‍‍‍‍پرهیدروز یا افزایش تعریق
در سرتاسرپوست انسان حدود سه تا پنج میلیون غده ی عرق وجود دارد که در تنظیم دمای بدن نقشی اساسی ایفا می کنند.دو دسته ازاین غدد اهمیت بالایی دارند که عبارتند از غدد اکرین و آپو کرین . غدد اکرین تقریبا در سرتاسر بدن وجود دارند و بویژه در سر و صورت و کف دست وپا حتی با چشم غیر مسلح قابل مشاهده اند.هر فرد بالغ میتواند بیش از  نیم لیتر در ساعت عرق تولید کند که این میزان در ورزشکاران حرفه ای و در آب و هوای گرم تا سه -چهار لیتر در ساعت نیز می رسد.

غدد اپو کرین بزرگترند وپس ازبلوغ فعال می شوند  و ترشحات خود را از جدار فولیکول مو به سطح پوست می رسانند.تجمع این غدد بیشتر در زیر بغل -کشاله ی ران و به میزان کمتری در سر و صورت است. بوی عرق مربوط  به این غدد است و به همین دلیل قبل از بلوغ بوی عرق نداریم.افزایش تعریق یا هایپر هیدروزدر 2تا3 در صد افراد جامعه وجود دارد وشامل انواع اولیه و ثانویه است.

در نوع اولیه تعریق زیاد در کف دست وپا و زیر بغل مشخص است وبا استرس و اضطراب تشدید می شود و بیمار در ساعات بیداری از این تعریق رنج می برد. در نوع ثانوی یک دلیل جسمی مانند مشکل هورمونی بویژ ه پر کاری تیرویید -عصبی و… وجود دارد.البته کمتر از 5٪ موارد تعریق زیاد از نوع ثانویه هستند ولی اهمیت بالایی دارندو باانجام ازمایشات و معاینات قابل تشخیص هستند.مصرف برخی داروهای اعصاب نیز با افزایش تعریق همراهند.

درمان
پس از انجام بررسی های زمینه ای و اطمینان از عدم وجود اختلال جسمی انواع داروهای موضعی و روش یونتو فورزقابل استفاده است.از تزریق بوتاکس نیزبرای این امر استفاده می شود. در این روش با تزریق بوتاکس فعالیت غدد عرق در ناحه ی زیر بغل را کاهش می دهیم.پس از تزریق بوتاکس بیمار بمدت چند ماه از این تعریق زیاد رهایی می یابد.این تزریق قابل تکرار بوده و در صورت تزریق صحیح عارضه ای ندارد.

درمان استرس واستفاده از مشاوره برای ارام سازی بیمار سودمند است. مصرف کمتر چای و قهوه و مصرف نکردن غذاهایی مانند سیر و پیاز و اصلاح مرتب موهای زایدواستحمام مرتب  و استفاده از لباسهای نازک و نخی و با رنگ روشن نیزتوصیه می شود.

پزشک آنلاین

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا