پزشکی و سلامت

پیرچشمی یکی از نشانه‌های افزایش سن

پیرچشمی چیست و چه علائم و نشانه‌هایی دارد ؟ | پیرچشمی از دست دادن تدریجی توانایی چشم برای متمرکز شدن بر روی اشیاء نزدیک است که با پیری رخ می‌دهد. اکثر افراد گاهی اوقات پس از سن 40 سالگی متوجه اثرات پیر چشمی می‌شوند.

شما نمی‌توانید از عارضه‌ی پیر چشمی فرار کنید، حتی اگر پیش از این هرگز مشکل بینایی نداشته‌اید. حتی افرادی که نزدیک بین هستند نیز متوجه خواهند شد که هنگامی که عینک یا لنزهای همیشگی خود را به منظور اصلاح فاصله دید می‌گذارند، بینایی نزدیک را محو می‌بینند. در سراسر جهان، حدود 1.3 بیلیون نفر در سال 2011، دچار پیش پیر چشمی بودند.

انتظار می‌رود که این تعداد تا سال 2020 به 2.1 بیلیون افزایش یابد. اگرچه پیر چشمی یک تغییر طبیعی روند پیری در چشمان ما است، اما اغلب یک رویداد مهم و عاطفی است، زیرا نشانه‌ای از پیری است که غیر قابل چشم پوشی است و پنهان کردن آن دشوار است.

پیرچشمی

پیرچشمی چیست و چه علائم و نشانه‌هایی دارد ؟

علائم و نشانه‌های پیرچشمی

هنگامی که دچار پیر چشمی می‌شوید، باید فاصله تلفن هوشمند و دیگر اشیاء و وسایل مطالعه (کتاب، مجله، منو غذا، برچسب، و غیره) را به منظور شفاف‌تر دیدن از چشمانتان دورتر کنید. متاسفانه هنگامی که اجسام را دورتر از چشمانتان قرار می‌دهید، اندازه آنها کوچکتر می‌شود، بنابراین این تنها یک راه حل موقتی و نیمه موفق برای پیر چشمی است.

همچنین، زمانی که می‌توانید به خوبی از نزدیک ببینید، پیر چشمی می‌تواند موجب سر درد، فشار چشم، و خستگی دید شود که خواندن و دیگر وظایف دید نزدیک را خسته کننده‌تر می‌کند.

چه چیزی باعث پیر چشمی می‌شود؟

پیر چشمی توسط یک فرایند مرتبط با سن ایجاد می‌شود. این عارضه با آستیگماتیسم، نزدیک بینی، و دوربینی تفاوت دارد، که مرتبط با شکل مردمک چشم هستند و توسط عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد می‌شوند. اعتقاد بر این است که پیر چشمی ناشی از ضخیم شدن تدریجی و از دست دادن انعطاف پذیری لنز طبیعی داخل چشم است.

این تغییرات مرتبط با سن در پروتئین‌های عدسی چشم رخ می‌دهند، و عدسی چشم را در طول زمان سخت‌تر و انعطاف پذیری آن را کمتر می‌کنند. تغییرات مرتبط با سن همچنین در فیبرهای عضلانی اطراف عدسی چشم وجود دارد. با خاصیت ارتجاعی کمتر، متمرکز شدن چشم کار سخت‌تری است.

عوامل خطر در خصوص پیرچشمی

عوامل خطر می‌توانند بیشتر شما را در معرض مبتلا شدن به پیر چشمی قرار دهند، از جمله:

  • سن. سن بزرگترین عامل خطر برای پیر چشمی است. تقریبا همه افراد بعد از سن 40 سالگی درجه‌ای از پیر چشمی را تجربه می‌کنند.
  • عوارض پزشکی دیگر. داشتن بیماری‌های خاص مانند دیابت، بیماری مولتیپل اسکلروزیس یا بیماری‌های قلبی عروقی می‌تواند خطر ابتلا به پیر چشمی زودرس را افزایش دهد.
  • داوها. برخی داروهای خاص با علائم پیر چشمی زودرس همراه هستند، از جمله داروهای ضد افسردگی، آنتی هیستامین‌ها و دیورتیک‌ها

درمان پیر چشمی

روش‌های درمان پیرچشمی

درمان پیر چشمی

برای درمان پیر چشمی روش‌های مختلفی را می‌توانید انتخاب کنید. در این خصوص پزشک‌تان می‌تواند به شما کمک بیشتری کند. در ادامه ما به برخی از این روش‌ها پرداخته‌ایم:

عینک

عینک‌ها با لنزهای پیشرونده متداول‌ترین راه برای مقابله با پیر چشمی برای اکثر افراد بالای 40 سال هستند. این لنزهای چند کانونی بدون خط، دید نزدیک واضح را دوباره باز می‌گرداند و در همه فاصله‌ها بینایی عالی را ارائه می‌دهند.

گزینه‌ی دیگر عینک‌ها با لنزهای 2 کانونی است. اما لنزهای 2 کانونی این روزها کمتر رایج هستند زیرا آنها طیف محدودتری از دید را برای بسیاری از افراد دچار پیر چشمی ایجاد می‌کنند. همچنین اکثر افراد نمی‌خواهند با استفاده از عینک که یک خط دو کانونی قابل رویت دارد پیری‌شان را نشان دهند.

لنزهای طبی چشم

جراحی

نمی‌خواهید برای پیر چشمی از عینک یا لنزهای طبی استفاده کنید؟ تعدادی از گزینه‌های جراحی برای درمان پیر چشمی موجود است. یک روش اصلاح پیر چشمی که در حال به دست آوردن محبوبیت بیشتری است، کاشت قرنیه‌ای است.

دسترسی به منبع : Presbyopia is one of the signs of agin

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا