فناوری

هوش مصنوعی با زندگی ما چه کرده؟ ( قسمت اول )

5 تاثیر هوش مصنوعی بر زندگی روزمره انسان‌ها

هوش مصنوعی از جهات مختلفی به ایمن‌تر، آسان‌تر و سالم‌تر زندگی ما کمک بزرگی کرده است، اما دراین بین ممکن است جنبه‌های منفی نیز به همراه داشته و برای زندگی ما انسان‌ها تبدیل به تهدید بزرگی شود.

در این مقاله به معرفی چندین تاثیر و پیامد‌های هوش مصنوعی بر زندگی روزمره انسان پرداخته‌ایم. با زندگی سالم همراه باشید.

سالها قبل، البته نه چندان دور، هوش مصنوعی بیشتر یک موضوع علمی تخیلی به حساب می‌آمد، کاپیتان‌های سفینه فضایی برای عبور از «کرم‌چاله‌ها» یا درک سایر گونه‌های ساکن در جهان گسترده به هوش مصنوعی متکی بودند. امروزه اما همه‌ی ما برای حل مشکلات روزمره‌مان متکی به هوش مصنوعی هستیم، برای انجام کارهایی از جمله جستجوی سریع‌ترین راه بین آدرس خانه و محل کارمان، خواندن صفحات وب نوشته شده به زبان دیگر، جستجوی اطلاعات مورد نیاز و دیگر اهداف.

گسترش هوش مصنوعی به دلیل آسان‌تر و سریع‌تر کردن کارها، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. اما خب بدی‌هایی هم به همراه دارد. هوش مصنوعی چالش‌ها و تهدیدات اخلاقی، اجتماعی و حقوقی بزرگی را برای جوامع به دنبال دارد. این چالش‌ها و تهدیدات باید به صورت جدی مورد بررسی قرار گرفته و در برخی موارد کاهش داده شده و یا به طور کامل از بین برود.

تاثیر و پیامد‌های هوش مصنوعی بر زندگی

هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی به الگوریتم‌هایی گفته می‌شود که هوش انسانی را با تقلید از رفتارهایی مانند “یادگیری” و “حل مسئله” شبیه سازی می‌کنند. برنامه‌های رایانه‌ای قدیمی نوعی برنامه‌نویسی هوشمند بودند که در آن خود کد تغییری نمی‌کرد. اما، هوش مصنوعی چیزی متفاوت از آنچه در مورد برنامه‌های کدنویسی شده گفتیم است، برنامه‌هایی که بر پایه هوش مصنوعی هستند بر روی مجموعه داده‌های عظیمی که توسط دانشمندان “آموزش” می‌گیرند استوارند و در طی این آموزش ویژگی‌ها و قابلیت‌های جدیدی را به دست خواهند آورد.

حالا قصد داریم چندین تاثیر خوب و بد هوش مصنوعی بر زندگی روزمره انسان یا در آینده را بررسی کنیم.

1- تکنولوژی تشخیص چهره

این تکنولوژی امروزه در ابعاد مختلف زندگی روزمره ما مورد ستفاده قرار می‌گیرد، از دوربین‌های مداربسته گرفته تا گوشی‌های هوشمندی که از طریق تشخیص چهره قفل گوشی را باز می‌کنند. اطلاعات از دستگاه پاک نمی‌شوند، و در واقع به صرفه‌جویی زمان برای تایپ کد رمز گوشی کمک می‌کنند. خب این شاید خیلی خوب و بی‌ضرر به نظر برسد؟ نه؟ اما ممکن است یک روی دیگر هم داشته باشد!

معمولا از این روش برای پیشگیری از جرایم استفاده می‌شود. اما به واسطه این سیستم‌ها دیگر حریم خصوصی معنایی ندارد. در این بین دیگر افراد از نظر حریم خصوصی هیچگونه امنیتی ندارند و نمی‌توانند خود واقعی‌شان باشند.

2- ربات‌های سرآشپز

شاید باورش سخت باشد اما جالب است بدانید که امروزه ربات‌های سرآشپز نیز وجود دارند. البته قیمت این ربات‌ها بسیار زیاد است و در واقع فعلا به دلیل قیمت زیادشان خیلی در دسترس نیستند، اما در آینده‌ای نه چندان دور بیشتر در دسترس عموم قرار خواهند گرفت. شاید تکنولوژی بتواند به تسریع روند انجام کارها کمک بزرگی کند، اما تعاملات اجتماعی بین فردی را به حد زیادی کاهش می‌دهد و این اصلا چیز خوبی نیست.

تاثیر خوب و بد هوش مصنوعی

3- خرید شخصی‌سازی شده یا سفارشی

وقتی از یک سایت فروش چیزی خریداری می‌کنید، طبق هوش مصنوعی علایق و جستجوهای شما ذخیره شده و براساس آنها به شما پیشنهادات دیگری هم می‌شود. حتی جالب است بدانید که جستجو و فعالیتتان در دیگر سایت‌ها نیز توسط هوش مصنوعی بررسی می‌شوند. در این‌صورت برندها و شرکت‌ها بهتر و راحت‌تر می‌توانند خود را به مشتریان معرفی کنند و محصولاتشان را به فروش بگذارند.

شاید خیلی جالب و راحت به نظر برسد، اما خب دسترسی شرکت‌ها به اطلاعات شخصی ما شاید خیلی‌ها هم خوش‌آیند و جالب نباشد. حتی شاید گاهی بخواهیم بدون هیچ‌گونه مزاحمت و پیشنهاد خاصی، خودمان خیلی راحت و جسورانه برای خرید اینترنتی تصمیم بگیریم.

4- دستیار صوتی دیجیتال

خب امروزه از این قابلیت به وفور استفاده می‌شود به خصوص در گوشی‌های هوشمند. کاربران برای جستجوی اطلاعات خاص، حتی خاموش و روشن کردن رادیو، سفارش بلیط، یا حتی پیامک زدن نیز از این قابلیت استفاده می‌کنند.

اما از جمله بدی‌های این روش می‌توان به ضبط مکالمات خصوصی توسط دستیار هوشمند و ارسال برای شماره‌های تصادفی بدون اجازه اشاره کرد.

5- خانه‌های هوشمند

امروزه خانه‌ها هم در حال هوشمند شدن هستند. مثلا می‌توانیم دمای دستگاه‌های تروموستات را به گونه‌ای تنظیم کنیم که وقتی به خانه بر می‌گردیم، دمای خانه ایده‌آل باشد.

اما این قابلیت می‌تواند خطرناک باشد! چراکه گرمایش دستی خانه را نمی‌توان هک کرد اما سیستم هوشمند به راحتی قابل هک است.

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا