روانشناسی

اضطراب و استرس، شانس ابتلا به کرونا و بیماری های عفونی را افزایش می دهد

شادی و نشاط در افزایش سطح ایمنی بدن موثر است | در روزهایی که تنش و استرس ناشی از علل مختلف از جمله مرگ و میرهای کرونایی، جهان را فرا گرفته بسیاری از دانشمندان و متخصصان علوم روانشناسی براین موضوع تاکید دارند که با پرهیز از اضطراب ها تا حدود بسیار زیادی می توان مانع از کاهش سطح ایمنی بدن شد و درنتیجه شانس ابتلا به سوش‌های مختلف کووید 19 را به کمترین میزان رساند. در این مطلب از زندگی سالم گفت‌وگویی داریم با دکتر امیرحسین شیرانی در خصوص رابطه استرس و اضطراب و افزایش احتمال ابتلا به کرونا.

دکتر امیرحسین شیرانی متخصص روانپزشکی در این باره می گوید:

همواره به بیماران و مراجعه کنندگانمان توصیه می کنیم که کاهش اضطراب و حفظ آرامش باعث افزایش سطح ایمنی بدن می شود و سهم بسیار زیادی در پیشگیری از بروز و ابتلا به بیماری های جسمی و روحی روانی دارد.

رابطه استرس و کرونا

رابطه استرس و اضطراب و افزایش احتمال ابتلا به کرونا

او در پاسخ به این سوال که “چگونه دربحران کرونایی ایجاد شده خودمان را مدیریت کنیم تا به مشکلات روحی روانی مبتلا نشویم؟” تاکید می کند:

ابتدا باورکنیم که با رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی می توان از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد. علاوه براین برقراری فضای شاد و مفرح درفضای خانه و در دوری از افراد همواره منفی و نالان، افزایش ایمنی بدن با تغذیه مناسب و همانطور که گفته شد حفظ شادابی محیط و ورزش حتی در همان محیط منزل، می تواند حدود 90 درصد از ابتلا به اختلالات روانی از جمله افسردگی و پانیک جلوگیری کند.

این متخصص روانپزشکی ادامه می دهد:

اضطراب به تنهایی باعث کاهش سطح ایمنی بدن می شود و همین عامل، فرد را برای ابتلا به کرونا و بیماری های عفونی دیگر مستعد می کند. به همین دلیل توصیه می شود علاوه بر رعایت پروتکل های بهداشتی کرونا، به رعایت بهداشت روان هم هرچه بیشتر مورد اهمیت قرار گیرد.

افزایش سطح ایمنی بدن

رابطه استرس و اضطراب و افزایش احتمال ابتلا به کرونا

دکتر امیرحسین شیرانی با اشاره به موارد متعدد مراجعین به مراکز درمانی روانپزشکی در این ماههای کرونایی اعلام می کند:

اختلالات اضطرابی و افسردگی ناشی از پیامدهای کووید 19 افزایش یافته و همه روزه شاهد مراجعه بیمارانی با این نوع عارضه ها به کلینیک ها، مراکز درمانی و مطب های روانپزشکی هستیم.

وی می گوید: به هرحال شرایط فعلی براکثرکشورهای دنیا حاکم است. هرروز اخبار مرگ و میر و افزایش ابتلا، ناآرامی های سیاسی و جنگ هایی که درمنطقه شاهدش هستیم، فشارهای اقتصادی و معیشتی، همه و همه برای بروز امراض روحی روانی کافیست اما باید توجه داشت با مدیریت صحیح در مواجه با این تنش ها می توان از ابتلا پیشگیری کرد.

همچن بخوانید : تکنیک‌ها و راه‌ و روش‌های کنترل استرس

این متخصص روانپزشکی کشور یادآور می شود:

اگرچه کرونا یک واگیری و سرایت بسیار سریعی دارد اما نباید وحشت داشته باشیم و مطمئن باشیم، رعایت توصیه های بهداشتی یعنی فاصله گذاری اجتماعی پرهیز از حضور درتجمعات به ویژه درماکن سربسته همچنین رعایت بهداشت فردی سهم بسیار زیادی در جلوگیری از ایجاد این بیماری است.

شیرانی تاکید می کند: با حفظ آرامش، دوری از اضطراب ها و رعایت مواردی که گفته شد، بیماری کرونا را بهتر می توان مدیریت کرد و سطح ابتلا را کاهش داد. به عبارتی توجه به اصل شادابی و تحرک به ویژه درشرایط کنونی کرونایی بسیار مهم و یک ضرورت است.

دریاوفایی

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا