تغذیه سالم

تابستانی خوشمزه با طعم طالبی

طالبی جادویی پر لذت

لذت خوردن طالبی سرد و شیرین را بارها و بارها وقتی از گرمای تابستان به منزل بر می گردیم، تجربه کرده ایم. وقتی یک نفس لیوان جادویی آب طالبی را هورت می کشیم و عصاره خوشمزه و آبدار این میوه را با ولع می نوشیم و بعد با اشتیاق زبانمان را دور دهان می چرخانیم تا آخرین ذرات باقی مانده از آن را بچشیم. در این مطلب می‌خواهیم در خصوص فواید و خواص درمانی گوناگون طالبی صحبت کنیم.

تفاوت طالبی و گرمک

با این که این دو میوه تفاوت هایی دارند اما معمولاً با هم اشتباه گرفته می شوند.

رنگ داخل طالبی کاملاً سبز است ولی گرمک رنگی زرد دارد.

طالبی دارای خط های سراسری از محل بوته است که گرمک این خطوط را ندارد.

طالبی اغلب طعمی شیرین تر از گرمک دارد.

داخل گرمک کمی از طالبی نرمتر می باشد.

گرمک به علت داشتن انواع ویتامین های گروه ب، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و روی، ویتامین C و کارتنوئید موجب سلامت چشم ها و کاهش خطر ابتلا به آب مروارید می شود. طالبی میوه ای شیرین و آب دار از خانواده ی صیفی جات است، رنگ پوست طالبی سبز یا زرد با خط های سبز تیره و میوه ی گوشتی داخل آن نیز سبز رنگ می باشد.

ارزش غذایی طالبی در 100 گرم

  • کالری : 36
  • قند : 8 گرم
  • چربی : 0/1 گرم
  • پروتئین : 0/5 گرم
  • کربوهیدرات : 9 گرم
  • فیبر : 0/8 گرم

فواید دارویی و درمانی طالبی برای بدن

کنترل دیابت و قند خون

طالبی تولید انسولین را در بدن تنظیم می کند و قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد. طالبی با وجود طعم شیرین میزان گلوکز بسیار پایینی دارد و خطر ابتلا به دیابت و افزایش قند خون در افراد دیابتی را کاهش می دهد.

فواید درمانی طالبی

فواید دارویی و درمانی طالبی برای بدن

تأثیر مثبت بر عملکرد معده و دستگاه گوارش

فیبر موجود در طالبی به بهبود هضم غذا کمک می کند و برای سلامتی معده و دستگاه گوارش مفید است. طالبی حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر محلول و نامحلول می باشد که به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست و اسهال مفید می باشد.

بهبود عملرد قلب و کنترل فشار خون

فیبر محلول موجود در میوه طالبی باعث کاهش کلسترول بالای خون می شود و به همین دلیل برای حفظ سلامت قلب، جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی و سکته قلبی مفید است.

این میوه دارای مقادیر زیادی از امگا سه و امگا شش می باشد که برای داشتن یک قلب سالم ضروری است. شما می توانید با مصرف طالبی سلامت قلب و عروق خود را به راحتی تضمین کنید.

از سویی مقادیر قابل توجه پتاسیم موجود در طالبی باعث کاهش فشار خون بالا شده و به کاهش تنش در دیواره عروق خونی کمک می کند. طالبی مقادیر بالایی کلسیم دارد و مطالعاتی وجود دارد که نشان می دهد کلسیم در ترکیب با ویتامین D به کاهش فشار خون بالا کمک کند.

رفع سرماخوردگی

مقادیر بالای ویتامین C یا آسکوربیک اسید موجود در طالبی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید می باشد.

لاغری و کاهش وزن

کالری پایین و فیبر بالای موجود در طالبی باعث کاهش اشتها شده و با پیشگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد چاق کمک می کند. از سویی این میوه سدیم بسیار کمی دارد و به همین خاطر برای افرادی که به دنبال رژیم کم سدیم هستند بسیار مفید است.

خواص دارویی طالبی

خواص و فواید دارویی و درمانی طالبی برای بدن

کنترل سرطان

ویتامین C موجود در طالبی در واقع یک آنتی اکسیدان قوی است که بدن شما را در مقابل آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند و برای پیشگیری و درمان انواع سرطان مفید می باشد.

درمان سنگ کلیه

طالبی یک دیورتیک طبیعی است و با افزایش ادرار به دفع سموم بدن کمک می کند. مصرف منظم طالبی هر روز صبح به حفظ سلامت کلیه کمک کرده و سنگ کلیه را درمان می کند.

بهبود بینایی با طالبی

ویتامینC ، زکسانتین و کاروتنوئید موجود در طالبی برای تثبیت سلامتی چشم مفید است. این مواد با کاهش ریسک آب مروارید در ارتباط هستند.

بهبود  عضلات و بنیه بدن با طالبی

مواد مغذی طالبی مقدار معینی از پتاسیم الکترولیت را ارائه می دهد. پتاسیم یک جزء مهمی از سلول ها و مایعات بدن است. پتاسیم موجود در طالبی یک ماده مغذی مهم برای ورزشکاران یا آنهایی است فعالیت خاصی دارند.

این ماده به عنوان یک وازودیلاتور نگریسته می شود چرا که به رگ های خونی آرامش می دهد.

طالبی و نقش آن در سم زدایی بدن

مواد مغذی طالبی سرشار از الکترولیت است و همچنین این میوه محتوای آب زیادی دارد. این خاصیت آن را به یک انتخاب عالی جهت سم زدای خانگی تبدیل کرده است.

خوراکی های آبکی مانند طالبی و خربزه می توانند به تسکین علائم ناراحت کننده ی گوارش بد مانند نفخ یا ورم کمک کند. همچنین پتاسیم طالبی پمپاژ خون قلب را تقویت و تصفیه خون در کلیه را بهبود می دهد و به تنظیم سطح آب بدن کمک می کند.

طالبی بخور و استخوان و دندان‌های سالم داشته باش

اگر بخواهیم به صورت دقیق بگوییم، در صد گرم طالبی حدود پانزده میلی گرم کلسیم وجود دارد، کلسیم موجود در طالبی به فرایند ساخت استخوان و دندان ها کمک می کند. طالبی را روزانه مصرف کنید تا دندان های محکم تری داشته باشید.

تاثیر طالبی برجنین و زنان باردار

مقادیر بالای ویتامین C موجود در طالبی باعث تقویت سیستم ایمنی زنان باردار شده و از ابتلا به سرماخوردگی و عفونت های باکتریایی پیشگیری می کند. همچنین پتاسیم موجود در طالبی باعث کاهش فشار خون بالا در دوران بارداری شده و از ابتلا به پره اکلامپسی پیشگیری می کند.

در ضمن فولات موجود در طالبی برای پیشگیری از نقص لوله عصبی که باعث معلولیت های مادرزادی در مغز (مانند انزانفالی) و نخاع (مانند اسپینا بیفیدا) در جنین می شود، مفید است.

فواید طالبی برای نوزادان و کودکان

آهن و مس موجود در طالبی برای درمان کم خونی در نوزادان و کودکان مفید می باشد. همچنین طالبی میوه ای اشتها آور است و به دلیل وجود ویتامین های B می تواند برای افزایش وزن نوزادان و کودکان لاغر مفید باشد.

فواید طالبی برای نوزادان

فواید طالبی برای نوزادان و کودکان

از طرفی طالبی حاوی مقادیر بالایی فیبر است که به درمان یبوست در نوزادان و کودکان کمک می کند. و در نهایت ویتامین A موجود در طالبی می تواند به تقویت بینایی و پیشگیری از عفونت های چشمی در نوزادان و کودکان کمک کند.

شما می توانید از سن 8 ماهگی طالبی را به رژیم غذایی نوزاد خود اضافه کنید، توجه داشته باشید که طالبی می تواند باعث واکنش های آلرژیک و حساسیت در نوزادان و کودکان شود.

خواص طالبی برای پوست و مو 

پوست بدن ما برای حفاظت به کلاژن نیاز دارد. کلاژن ماده ای می باشد که از اثرات پیری جلوگیری می کند. طالبی دارای کلاژن زیادی برای سلامت بدن می باشد. مصرف این میوه باعث می شود تا از پیری زودرس جلوگیری شود.

این میوه سرشار از کلاژن می باشد. کلاژن موجود در طالبی باعث می شود تا پوست ترمیم شده و پاک شود. مصرف طالبی به صورت روزانه باعث شفاف شدن پوست نیز می شود.

این میوه باعث شستن رسوبات پوستی می شود. طالبی حاوی مقادیر بالایی ویتامین های A  و C می باشد که از چروک پوست جلوگیری کرده و باعث جوان سازی آن می شود. این میوه با آبرسانی به پوست صورت به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی عمل می کند.

جالب است بدانید کمبود ویتامین های B یکی از علل اصلی ریزش مو هستند، اما طالبی حاوی مقادیر بالایی انواع ویتامین های B از جمله فولیک اسید می باشد که برای جلوگیری از ریزش مو مفید است. از طرفی بتا کاروتن و ویتامین A موجود در طالبی باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.

بیشتر بخوانید : تابستانی خوشمزه با طعم آلبالو

خواص آب طالبی

  • آب طالبی حاوی مقادیر بالایی فیبر محلول است که به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند
  • کلسیم موجود در آب طالبی باعث تقویت استخوان ها و دندان ها می شود
  • فیبر نامحلول موجود در آب طالبی به هضم غذا کمک می کند، نوشیدن یک لیوان آب طالبی می تواند فورا یبوست و نفخ را درمان کند
  • پتاسیم موجود در آب طالبی باعث کاهش فشار خون بالا در افراد می شود
  • مطالعات نشان داده که نوشیدن یک لیوان آب طالبی 34 درصد از نیاز بدن به ویتامین C را تامین می کند، این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی دارد
  • آب طالبی همه ی مواد معدنی و ویتامین های ضروری برای رشد جنین را در دوران بارداری تامین می کند
  • محتوای ویتامین C موجود در آب طالبی، سطح کلاژن پوست را افزایش می دهد و به این ترتیب به جوان سازی پوست صورت کمک می کند
  • لوتئین و زاکسانتین موجود در آب طالبی باعث بهبود بینایی شده و خطر ابتلا به آب مروارید و عفونت چشم را کاهش می دهد
  • افرادی که می خواهند وزن کم کنند، می توانند هر روز یک لیوان آب طالبی بنوشند، چون به پاکسازی کولون و دفع چربی کمک می کند.

خواص آب طالبی

خواص آب طالبی

طالبی یکی از میوه هایی است که پوست آن حاوی مقدار زیادی سم و حشره کش می باشد، بنابراین مطمئن شوید که طالبی ارگانیک خریداری می کنید.

تخمه طالبی منبع عالی پروتئین

برای غذایی که نه گوشتی باشد و نه لبنی، تخمه های طالبی منبع فوق العاده ای از پروتئین گیاهی را فراهم می کنند. خبر خوب برای گیاهخواران این که در مطالعه ای که در “مجله علوم علمی کاربردی جهانی” منتشر شده است، محققان دریافتند که پروتئین موجود در تخمه های طالبی مانند شیر سویا است. همانطور که می دانید شیر سویا منبع غنی از پروتئین است.

تخمه طالبی مفید برای روده

تخمه های طالبی و “تور” اطراف آنها فیبر زیادی دارند. همانطور که می دانید، فیبر برای هضم و دفع صحیح کلیدی است. علاوه بر این، تصور می شود که دانه ها توانایی پاکسازی بلغم و احتقان اضافی از بدن را دارند.

خواص تخمه طالبی

خواص تخمه طالبی

تخمه طالبی دارای ویتامین و غنی از مواد معدنی

این دانه های با شکوه مملو از آنتی اکسیدان ها، ویتامین های A ، C و E همراه با منیزیم، فسفر و پتاسیم هستند. این امر نویدبخش خوبی برای فصل سرماخوردگی و آنفلوانزا است، زمانی که میزان ویتامین C تقویت کننده سیستم ایمنی بدن کم است.

انتخاب طالبی خوب و شیرین

یکی از ساده ترین روش ها برای انتخاب طالبی خوب و شیرین بررسی پوست آن می باشد، طالبی رسیده و شیرین پوستی زبر دارد.

سر طالبی خوب و شیرین نرم می باشد و خطوط پوست طالبی خوب و شیرین، سبز کمرنگ است. البته می توانید طالبی را انتخاب کنید که رنگ زرد- نارنجی داشته باشد.

سفت و سنگین باشد و نقاط و لکه های کمی بر سطحش وجود داشته باشد. طالبی های لکه دار یا کثیف ریسک بالاتری از وجود داشتن باکتری را دارند، پس مطمئن باشید که که آن را از یک جای بهداشتی می خرید و قبل از مصرف آن را به صورت مناسب تمیز کنید.

شما همچنین می توانید این میوه را کمی به صورت نارس بخرید تا بتوانید تا چند روز بعد نیز آن را مصرف کنید. نوع نارس آن به نسبت سفت تر و تقریبا سبز تر است.

این نوع طالبی میتواند در دمای اتاق برای دو تا سه روز نگه داشته شود تا زمانی که موقع خوردنش برسد. طعم مطبوع و لذت بخش آن وقتی میوه برسد بیشتر می شود، به همین علت مردم منتظر می مانند تا گوشت آن نرم و پر آب شود تا قبل از اینکه خورده شود.

باید و نبایدهای طالبی خوری

شما نباید طالبی مصرف کنید اگر به این گروه میوه های ملون (طالبی و خربزه) حساسیت دارید. تحقیقات نشان داده اند افراد دچار این حساسیت اغلب حساسیت به گرده و حتی حساسیت به میوه های غیر مرتبط ماننده هلو نیز دارند.

بهتر است طالبی را به صورت کامل و بریده نشده بخرید نه به صورت از قبل بریده شده. انواع بریده شده آن دارای ریسک نوعی مسمومیت ناشی از باکتری سالمونلا را دارند.

توصیه می شود کسانی که مرض قند دارند، از خوردن بی رویه طالبی خودداری کنند. همچنین کسانی که ورم معده دارند، بی رویه طالبی نخورند.

توصیه می شود طالبی پیش از غذای اصلی مصرف شود به این دلیل که همراه با غذا باعث سوء هضم شدید می شود و یا بعد از غذا طالبی میل کنید چون برای درمان كم خونی مفید است.

اما افراد سیگاری که قصد ترک آن را دارند از آب طالبی غافل نشوند. این میوه حاوی مواد مغذی و معدنی است که می‌تواند به این افراد در ترک سیگار و بازیابی بدن در رهایی از نیکوتین کمک کند. و در نهایت توجه داشته باشید گوشت طالبی برای تسكین سوختگی و یا درمان ورم پوست موثر است.

روش تهیه ماسک طالبی برای پوست صورت

پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

نصف یک خیار را با 2 تکه کوچک طالبی و یک سفیده تخم مرغ در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید. مواد را بر روی پوست صورت بمالید و ماساژ دهید، بگذارید 10 تا 15 دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

تهیه ماسک طالبی

تهیه ماسک طالبی

همچنین می توانید برش های نازکی از طالبی را بر روی پوست صورت و گردن خود گذاشته و بگذارید 15 تا 20 دقیقه بماند سپس با آب سرد شستشو بشویید.

طالبی یک میوه عالی تابستانی است که شما را سرحال نگه می دارد و تشنگی را در این فصل گرم تسكین می دهد. طبع این میوه گرم و تر است. طالبی متعلق به خانواده خیار و کدو است

شما هم طالبی دوست دارید؟

 

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا