تغذیه سالم

و بازهم هشدار سازمان بهداشت جهانی، نمک نخورید!

نمک نخورید، مضرات مصرف نمک | سازمان بهداشت جهانی (WHO) با صدور دستورالعمل های جدید برای محدود کردن سدیم در مواد غذایی صنعتی، نمک بیش از حد موجود در مواد غذایی و نوشیدنی ها را عامل بیماری قلبی و سکته مغزی می‌داند.

در گزارش این سازمان آمده است که تخمین زده می شود 11 میلیون مرگ و میر در جهان با رژیم غذایی نامناسب و استفاده از نمک ارتباط دارد ، از جمله 3 میلیون مرگ مستقیما مورد مربوط به مصرف زیاد سدیم بوده است.

سازمان بهداشت جهانی می گوید:

در بسیاری از کشورهای ثروتمند و به طور فزاینده ای در کشورهای با درآمد کم ، بخش قابل توجهی از سدیم در رژیم غذایی از غذاهای تولیدی مانند نان ، غلات ، گوشت های فرآوری شده و لبنیات از جمله پنیراستفاده می شود.

سدیم نام شیمیایی نمک است که یک ماده معدنی است و میزان آب بدن را تنظیم می کند. WHO می گوید: “مصرف بیش از حد سدیم در رژیم غذایی، فشار خون انسان را افزایش می دهد و در نتیجه خطر بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.”

بیشتر بخوانید : غذاهایی که فشار خون را کاهش می‌دهد

Tedros Adhanom Ghebreyesus مدیر کل WHO می گوید: مقامات بهداشتی هرکشور باید سیاست هایی را برای کاهش مصرف نمک و ارائه اطلاعات به مردم برای انتخاب مواد غذایی مناسب تر اتخاذ کنند.

نمک نخورید

نمک نخورید ، مضرات مصرف نمک

مدیر کل WHO همچنین در بیانیه ای گفت:

ما همچنین برای تغییرصنعت غذا و نوشیدنی نیاز داریم تا سطح سدیم در غذای فرآوری شده را كاهش دهیم.

معیارهای جدید WHO ، برای 64 گروه غذایی و آشامیدنی، با هدف راهنمایی مقامات بهداشتی در 194 کشور عضو آن در تعدیل مصرف نمک در صنعت غذا و نوشیدنی است.

به عنوان مثال، سیب زمینی سرخ شده با توجه به معیارهای آن باید حداکثر 500 میلی گرم نمک در هر وعده 100 گرمی، دز تا 120 میلی گرم و در گوشت فرآوری شده تا 360 میلی گرم نمک داشته باشد.

بیماری های قلبی عروقی مهمترین علت مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر در سراسر جهان است که 32٪ از کل مرگ و میر جهان به دلیل آن است. مصرف نمک زیاد با چاقی، بیماری مزمن کلیه و سرطان معده در ارتباط است.

WHO توصیه می کند که افراد کمتر از 5 گرم نمک در روز مصرف کنند.

بیش از حد نمک نخورید

هدف جهانی این حرکت که از سال 2013 آغاز شد، کاهش 30 درصدی مصرف میانگین نمک در جهان  تا سال 2025 است، هدفی که جهان در حال حاضر در مسیر رسیدن به آن نیست.

نعناع،سیر و فلفل قرمز جانشین های خوبی به جای نمک در غذا هستند. این ادویه ها، طعم تقریبا تندی دارد و البته عطر آن ها نیز، بی نظیر است و می توان به جای نمک از آنها استفاده کرد.  

رزماری نیز از گیاهان معطر است که در اغلب موارد به صورت پودر شده استفاده می شود. عطر فوق العاده این ادویه در کنار طعم دلنشین آن، به تدریج مصرف نمک را در افراد کاهش می دهد.

استفانی نباهی،اخبار یاهو

ترجمه از الهام شهیدان

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
مجله اینترنتی زندگی سالم نقشه سایت best counter