روانشناسی

پنهان کاری همسران

    بعضی افراد با اینکه با همسر خود صمیمی هستند، گاهی اوقات مسئله خاصی را از او مخفی می کنند. برای این قبیل پنهان کاری ها ممکن است افراد دلائل خاصی را در نظر داشته باشند.این مسئله که زن و شوهر با یکدیگر صداقت داشته باشند و همه مسائل را با هم در میان بگذارند ،نشان دهنده وجود رابطه خوب بین آنهاست.بعضی افراد با اینکه با همسر خود صمیمی هستند، گاهی اوقات مسئله خاصی را از او مخفی می کنند. مثلا مردی که کار خود را از دست داده، مدتی آن را به خانم خود نمی گوید. مانند گذشته صبح ها از خانه بیرون می رود  و عصر بر می گردد تا همسرش متوجه بیکاری او نشود. پس از چندی مسئله روشن می شود و در برابر گله همسر خود به توجیه این پنهان کاری می پردازد.برای این قبیل پنهان کاری ها ممکن است افراد دلائل خاصی را در نظر داشته باشند. مایل به ناراحت کردن همسر خود نباشند ، اظهار آن را ضروری ندانند و یا این امر را به موقع مناسبی موکول کنند.یکی از علل دیگر  این مسئله این است که مسائلی که زن و مرد گفتن آن را ضروری می دانند، یکسان نیستند. بنابراین نمی توان انتظار داشت که صمیمی ترین زن و شوهرها همه اوقات تمام مسائل مربوط به خود را با همسر خود در میان بگذارند.بعضی از مردها مشکلات یا یک بیماری خاص خود را بروز نمی دهند و از همسر خود مخفی می کنند. شاید علت، آن است که به اصطلاح غرور مردانه دارند و نمی خواهند خود را ضعیف نشان دهند تا همسرشان همچنان آنها را سالم و پرقدرت بداند.خانم ها نیز گاهی مسائلی را از شوهر خود مخفی می کنند که از جمله آنها موضوع مالی است. بسیاری از آنها از اینکه در آینده دچار تنگدستی شوند، احساس نگرانی می کنند و ذخیره ای را در نظر می گیرند تا در مواقع لازم برای آنها کارساز باشد و مشکل خانواده را برطرف کند.

درباره اینکه زن و شوهر چگونه می توانند اعتماد یکدیگر را جلب کنند و رابطه خوبی داشته باشند ، توصیه های زیر می تواند مفید باشد:

شناخت بیشتر و گفت وگو: لازم است که زن و شوهر از خواسته ها و تمایلات یکدیگر اطلاع داشته باشند. این امر مستلزم گفت وگو و صحبت های صمیمانه است. اگر یکی از آنها بعضی از مسائل و جریاناتی را که همسرش از آن اطلاع ندارد را با او در میان بگذارد، او را نیز وادار می کند که درباره کار و مسائلی که با آنها برخورد داشته ،توضیحاتی بدهد و برخی از ناگفته ها را بیان کند. این روش می تواند موجب شناخت بیشتر آنها از یکدیگر و آشنایی زیادتر از نظر نظریات و تمایلات همدیگر باشند.بعضی از زن و شوهرهایی که گفت وگو و تماس فکری لازم را با یکدیگر ندارند ،از برخی سلیقه ها و خواسته های همسر خود بی اطلاع هستند. این مسئله موجب آن می شود که گاهی یکی از آنها برنامه ای را در نظر بگیرد و با حدس و گمان تصور کند که همسرش نیز با آن موافق است، اما وقتی با مخالفت او روبرو می شود، دچار ناراحتی می شود و ممکن است با او به نزاع و مجادله بپردازد.

عدم کنجکاوی های نادرست: چنانچه زن یا شوهر متوجه شود که همسرش موضوعی را از او پنهان می کند، بهتر است از کنجکاوی های غیر معقول مثل چک کردن موبایل و ایمیل خودداری کند. روشن شدن این گونه کنجکاوی ها موجب سلب اعتماد و خرابی رابطه آنها خواهد بود.  باید بدبینی را کنار گذاشت و صبر و تحمل به خرج داد تا همسرش او را از آن مطلع کند، یا گذشت زمان آن را روشن کند.

رازداری: بعضی افراد به اهمیت رازدار بودن و اینکه تا چه حد در جلب اعتماد در رابطه با همسر یا افراد دیگر تأثیر دارد توجه ندارند و موجب آن می شوند که دیگران کمتر با آنها صحبت کنند و مسائلی را با آنها در میان بگذارند. این مسئله در رابطه زن و شوهر اثرات زیاد دارد.چنانچه یکی از آنها مسئله ای را که نباید به دیگران بگوید فاش کند یا از اطلاعاتی که همسرش در اختیارش گذاشته ، علیه او استفاده کند ،موجب آن می شود که همسرش برخی از موضوعات را به او نگوید و فاصله بین آنها پیوسته زیادتر می شود.

خوب گوش دادن: خوب گوش دادن به گفته های همسر ، با دقت به چهره او نگاه کردن و برخی از گفته های او را تایید کردن موجب آن می شود که او بیشتر و بهتر درباره مسائل توضیح دهد.این حالت به او می فهماند که همسرش به شخصیت و نظرات او اهمیت داده و با علاقه به سخنانش توجه دارد. این روش نه تنها گفت وگوهای صمیمانه را افزایش می دهد بلکه در حسن روابط بین آنها نیز اثرات فراوان دارد.

سایت بیتوته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا