ارزش غذایی لوبیا چیتی
درست است که انواع لوبیا برای بسیاری از افراد مشکلی به نام نفخ را ایجاد می کنند. اما نفخ مشکلی گذراست و در مقابل خواصی که حبوبات برای بدن ما دارند کاملا قابل چشم پوشی است. در واقع وقتی صحبت از حبوبات می شود تمرکز ما باید بر روی انواع مغذی آن مانند لوبیا چیتی باشد. در ادامه این مطلب توضیح خواهیم داد که چرا باید از حبوبات بیشتر استفاده کنید و خواص لوبیا چیتی برای بدن چیست؟
به عنوان مثال، آیا می دانستید که بسیاری از لوبیا ها مانند لوبیا چیتی، ترکیبات مبارزه کننده با سرطان دارند؟ درست است. اما این همه خواص لوبیا چیتی نیست.
لوبیا چیتی، قرن هاست که خوارک اصلی در بخش های زیادی از جهان است. به عنوان مثال این ماده به شکل خوراک لوبیا سال هاست که در ایالات متحده استفاده می شود. البته هنوز هم در بخش هایی از جنوب این کشور، یکی از غذاهای اصلی در گردهمایی های اجتماعی محسوب می شود. گرچه حبوبات گاهی اوقات عوارض جانبی خجالت آوری مانند گاز و نفخ دستگاه گوارش ایجاد می کنند، اما ارزش تغذیه ای وسیع آن موجب شده که استفاده از آن توجیه پذیر باشد.
لوبیا چیتی مانند سایر انواع لوبیا دانه ای خشک است. با این حال، هنگامی که پخته می شود، بافت بسیار نرم و لطیفی پیدا می کند که برای تهیه انواع غذاها می توان از آن استفاده کرد.
لوبیا محصول کشاورزی بسیار مهمی است که برداشت جهانی آن در حدود ۱۵۰ کشور به ۱۸٫۷ میلیون تن در سال می رسد. حدود ۲۷٫۷ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی به این محصول اختصاص یافته است. در طب سنتی، لوبیا به عنوان یک درمان طبیعی برای موارد زیر استفاده می شود:
- آکنه
- مشکلات مثانه
- سوختگی
- بیماری های قلبی
- دیابت
- اسهال
- مشکلات دیورتیک
- اگزما
- سکسکه
- روماتیسم
- سیاتیک
آنچه که به عنوان لوبیای وحشی شناخته می شود و نام علمی آن Phaseolus vulgaris است، امروزه در کوه ها آند و گواتمالا رشد می کند. تاریخ دقیق احیا شدن لوبیا به شکل امروزی مشخص نیست. با این وجود شواهد نشان می دهد که سابقه استفاده از این دانه به ۱۰ هزار سال پیش در آرژانتین و ۷۰۰۰ سال پیش در مکزیک برمی گردد.
خواص لوبیا چیتی
لوبیا چیتی می تواند رشد تومور را آهسته کند
طبق گزارش مجله American Journal of Clinical Nutrition، لوبیا چیتی حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام پلی فنول ها می باشد که ممکن است برخی از انواع سرطان را از بین ببرد. لوبیا چیتی همچنین حاوی کائمفرول است که یک فلاونوئید شناخته شده برای کاهش التهاب است. این آنتی اکسیدان های مفید می توانند رشد تومور را کندتر کنند. این در حالی است که میزان بقای سلول های سالم مورد نیاز بدن را افزایش می دهند.
مطالعات توانسته اند مزایای خوردن غذاهایی که حاوی کائمفرول هستند را به اثبات برسانند. یکی از این مزایا کاهش احتمال ابتلا به سرطان است. این خاصیت نتیجه خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است. به همین جهت بهره مندی از خواص لوبیا چیتی برای جلوگیری و حتی درمان بعضی از بیماری ها، حتی به طور بالقوه سرطان، مفید است.
لوبیا چیتی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد
خواص لوبیا چیتی ممکن است در کاهش سطح کلسترول و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های قلبی مفید باشد. مطالعات منتشر شده در مجله American College of Nutrition نشان می دهد که این نوع لوبیا می تواند به کاهش کلسترول تام و کلسترول LDL کمک کند. این کار با جایگزینی منبع پروتئینی حاوی چربی زیاد با لوبیا چیتی، که تقریبا بدون چربی است، امکان پذیر است. افزایش مصرف فیبر در رژیم غذایی همچنین می تواند باعث کاهش کلسترول بالا شود، در نتیجه خطر ابتلا به بیماری قلبی را به عنوان یک کاهش دهنده قدرتمند کلسترول کاهش می دهد.
لوبیا چیتی به احتمال زیاد به کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان کمک می کند
متخصصان American Academy of Pediatrics، از زنانی که پیش از سن یائسگی بودند خواستند که یک پرسشنامه غذایی را که مربوط به سال های نوجوانی است پر کنند. پس از پر کردن این پرسشنامه ها محققان آن ها را بررسی کردند. مطالعه نشان می دهد که کسانی که بیشتر فیبر مصرف می کنند با ریسک کمتری برای ابتلا به سرطان سینه مواجه بودند و این امر نشان می دهد که رعایت رژیم غذایی حاوی فیبر زیاد در دوران نوجوانی ممکن است در شکل گیری سرطان پستان در سنین بالا نقش داشته باشد.
سطوح هورمون جنسی استروئید نیز به شدت مربوط به رشد سرطان پستان است. تصور می شود که رژیم غذایی حاوی فیبر زیاد خطر ابتلا به سرطان سینه را با مهار جذب استروژن کاهش می دهد.
لوبیا چیتی با دیابت مبارزه می کند
با افزایش چاقی، دیابت نگرانی رو به رشدی در دنیای پزشکی است. خواص لوبیا چیتی در کاهش خطر ابتلا به دیابت نقش مهمی دارد. البته تحقیقات در مورد حفظ سطح قند خون با کمک این ماده در حال بررسی است. کربوهیدرات های پیچیده ای که در لوبیا چیتی وجود دارد، به علت فرآیند کندی که در هضم دارند برای تثبیت قند خون مفید می باشند. این خاصیت می تواند احساس پری و سیری را افزایش دهد و به تنظیم قند خون و میزان انسولین کمک کند.
علاوه بر این، فیبر موجود در لوبیا چیتی می تواند به کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک، که بر میزان قند خون تاثیر می گذارد کمک کند. علاوه بر این، در تمام رژیم های غذایی دیابتی، لوبیا یک ماده بسیار مهم است.
با توجه به تحقیقات اخیر، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ از یک رژیم غذایی حاوی حبوبات زیاد، در حدود یک فنجان در روز، استفاده کردند. پس از سه ماه، کاهش قابل توجهی در هموگلوبین A1c آن ها وجود داشت که نشان دهنده کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت است.
لوبیا چیتی ارائه دهنده فیبر سودمند است
در حالی که لوبیا چینی پروتئین زیادی را در رژیم های غذایی ما فراهم می کند، اما این ماده در تامین فیبر نیز بسیار عالی است. فیبر چیزی که در بیشتر رژیم های غذایی کمبود آن احساس می شود. محققان دانشکده بهداشت عمومی هاروارد می گویند که کودکان و بزرگسالان روزانه باید حدود ۲۰ تا ۳۰ گرم فیبر مصرف کنند. با این وجود، اکثر افراد فقط حدود ۱۵ گرم در روز از این ماده دریافت می کنند. فیبر برای جلوگیری از یبوست و کاهش احتمال خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ بسیار سودمند است.
ارزش غذایی لوبیا چیتی
یک فنجان لوبیا چیتی خام حاوی مواد مغذی زیر است:
- ۶۷۰ کالری
- ۱۲۱ گرم کربوهیدرات
- ۴۱٫۳ گرم پروتئین
- ۲٫۴ گرم چربی
- ۲۹٫۹ گرم فیبر
- ۱۰۱۳ میکروگرم فولات (۲۵۳ درصد نیاز روزانه بدن)
- ۲٫۲ میلی گرم منگنز (۱۱۱ درصد نیاز روزانه بدن)
- ۱٫۴ میلی گرم تیامین (۹۲ درصد نیاز روزانه بدن)
- ۱٫۷ میلی گرم مس (۸۶ درصد نیاز روزانه بدن)
- ۳۴۰ میلی گرم منیزیم (۸۵ درصد نیاز روزانه بدن)
- ۷۹۳ میلی گرم فسفر (۷۹ درصد نیاز روزانه بدن)
- ۲۶۸۹ میلی گرم پتاسیم (۷۷ درصد نیاز روزانه بدن)
- ۵۳٫۸ میکروگرم سلنیوم (۷۷ درصد نیاز روزانه بدن)
- ۹٫۸ میلی گرم آهن (۵۴ درصد نیاز روزانه بدن)
- ۰٫۹ میلی گرم ویتامین B6 (حدود ۴۶ درصد نیاز روزانه بدن)
- ۴٫۴ میلی گرم روی (۲۹ درصد نیاز روزانه بدن)
- ۰٫۴ میلی گرم ریبوفلاوین (۲۴ درصد نیاز روزانه بدن)
- ۲۱۸ میلی گرم کلسیم (۲۲ درصد نیاز روزانه بدن)
- ۱۲٫۲ میلی گرم ویتامین C (حدود ۲۰ درصد نیاز روزانه بدن)
- ۱۰٫۸ میکروگرم ویتامین K (حدود ۱۴ درصد نیاز روزانه بدن)
- ۲٫۳ میلی گرم نیاسین (۱۱ درصد نیاز روزانه بدن)
عوارض جانبی همراه با مصرف لوبیا چیتی
معروف است که انواع لوبیا به خصوص لوبیا چیتی باعث نفخ می شود. این عارضه می تواند به دلیل مقدار زیادی فیبر و قندی به نام الگوساکارید در آن رخ دهد. فرایند هضم این قند دشوار است و معمولا تا زمانی که به روده بزرگ، که در آنجا باکتری های مفید زندگی می کنند نرسد، تجزیه نمی شوند. این فرایند تولید گاز می کند.
محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها برای کمک به کم کردن خواص ایجاد کننده گاز از لوبیا، توصیه می کنند که لوبیای خشک را چند ساعت قبل از مصرف در آب خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید. این در حالی است که لوبیا کنسرو شده معمولا گاز تولید نمی کند. فقط باید دقت کنید که حتما آن را بشویید تا نمک اضافی آن کم شود.
خطر دیگری که باید در زمان مصرف لوبیا چیتی از آن آگاه باشید ید است. برای کسانی که مبتلا به سرطان تیروئید هستند، اشعه درمانی یکی از روش های مرسوم درمان است. پزشکان Thyroid Cancer Survivors’ Association یادآور می شوند که لوبیا چیتی غذایی غنی از ید است و مصرف بیش از حد ید به مرور زمان ممکن است اثر بخشی اشعه درمانی را کاهش دهد.
مجله اینترنتی زندگی سالم
فرشته موسی پور