فرهنگ و هنر

معرفی کتاب” ترجیح می دهم که نه” هرمان ملویل

نقد کتاب ترجیح می دهم که نه

هرمان ملویل نویسنده داستانی تماما فلسفی است که این روزها نیاز به تعمق بیشتری نسبت به سایر آثار ادبی جهان دارد . در این کتاب که بارتلبی به منظره ضدیت نفس نگاشته شده است می توانیم شخصیتی را لمس کنیم که تصور کردن آن در جامعه ای که شدیدا نیاز به اقتصاد روان دارد سخت است . داستان ترجیح می دهم که نه ، را هرمان ملویل نوشته و تعدادی نظریه پرداز درباره چرایی و چگونگی شکل گیری این داستان عقاید خود را ایراد کرده اند . از سوی دیپری باید اعتراف کنیم که این عقاید بیش از آنکه جنبه تجربی داشته باشد بسیار منطقی و بدون در نظر گرفتن موقعیت های دراماتیک انباشته شده در داستان ملویل است کاری که این مولف با داستان خود انجام داده این موضوع است که : شخصیت را بر قالب روایت و حتی انگاره های روایی در داستان خود برتر نشان داده است و این مولفه یک رنسانس در ادبیات فلسفی غرب می باشد که می تواند مخرب و موثر باشد .

روانکاوی خود

مخرب به جهت آنکه مخاطب نمی داند چرا شخصیت به هر کنشی واکنش منفی از خود نشان می دهد و موثر بدان جهت که به اندازه ای این واکنش منفی برای مخاطب جذابیت دارد که می تواند تجربه نه گفتن به هر مسئله ای را به یک اعتماد یه نفس تبدیل کند . با خوانش این کتاب می تواند خود را روانکاوی کنید و به این درک موضوعی نزدیک شوید که تا چه اندازه شما قادر هستید به موقعیت های مختلف در زندگی خود نه بگویید . مسلما هرمان ملویل بدون آگاهی از این که این داستان یک داستان فلسفی این ابعاد شخصیتی کارفرما و کارمند را به تصور کشیده در صورتی که این ادبیات می توانست به یک ادبیات نمایشی دست اول و آوانگارد در مکتب بکت تبدیل شود .

داستان غم انگیز

مولف درحال روایت داستان غم انگیزی است که برای مخاطب مضحک به نظر می رسد اما این کمدی تلخ قالب اصلی این داستان را تشکیل نمی دهد بلکه میزان تعمق خواننده در برخورد با جمله به جمله این کتاب است که می تواند پرده از چهره پاک و بی آلایش شخصیت اصلی بردارد . امروزه مطالعه در سطح داستان کوتاه می تواند انباشت تجربی بالایی برای علاقه مندان به ادبیات داستانی باشد به شرطی که کتاب را درست مطالعه کنیم نه این که جملات را برای تند خوانی روان خوانی یکی پس از دیگری پشت سر بگذاریم .

نویسنده : تحریریه سایت

نقد کتاب سقوط آلبر کامو

نقد داستان آدمکش ها چارلز بوکوفسکی

نقد کتاب سرگذشت ندیمه مارگارت اتوود

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا