روانشناسی

نشانه‌های افسردگی فصلی

نشانه های افسردگی فصلی | وقتی تابستان به پایان می‌رسد، ما ناله‌ای جمعی را شروع می‌کنیم و همه فکر می‌کنیم به خاطر پاییز رمانتیک شده‌ایم؛ اما برای افرادی که با افسردگی فصلی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، روزهای کوتاه‌تر مشکلاتی را ایجاد می‌کنند. این زمان از سال به‌طور معمول زمان بازگشت علائم آن‌ها است که ممکن است گاهی اوقات برایشان ناتوان‌کننده باشد. در این مطلب میخواهیم در خصوص علائم افسردگی فصلی صحبت کنیم.

این بیماری بهداشت روانی که به‌عنوان اختلال عاطفی فصلی نیز شناخته می‌شود، یک نوع فرعی از افسردگی بالینی است که هرساله تقریباً در همان زمان شروع می‌شود و در پایان دو فصل پایان می‌یابد معمولاً از پاییز شروع می‌شود تا زمستان ادامه دارد و در بهار فروکش می‌کند. تصور می‌شود کاهش روز در ماه‌های پاییز و زمستان باعث بیشتر موارد افسردگی می‌شود.

بیشتر بخوانید : اختلال عاطفی فصلی یا افسردگی فصلی

اختلال خلقی با شروع فصل کم‌نور

دبورا سرانی، روانشناس و استاد دانشگاه آدلفی، می‌گوید: نور خورشید به بهتر زیستن ما ​​کمک می‌کند، بنابراین هنگامی‌که مقدار کمتری از آن در دسترس باشد، ساعت بیولوژیکی بدن ما را از بین می‌برد نور خورشید همچنین به‌عنوان ریتم شبانه‌روزی ما شناخته می‌شود درنتیجه یک اختلال خلقی با شروع فصل کم‌نور ایجاد می‌شود. تغییر در سطح سروتونین و ملاتونین در این زمان از سال نیز ممکن است در این اختلال نقش داشته باشد.

اختلال عاطفی فصلی یکی از انواع فرعی افسردگی بالینی است. علائم معمولاً هرسال تقریباً در همان زمان شروع و پایان می‌یابد.

معمولاً این تجربه، تغییر حالت خفیف یا کندی به دلیل هوای سردتر و آفتاب کمتراست. افسردگی فصلی تأثیر چشمگیری در عملکرد روزانه شما دارد.

افسردگی زمستانی در توانایی شما برای لذت بردن از زندگی یا انجام فعالیت‌های روزمره تداخل ایجاد می‌کند و اگر شدیدتر شود، بر مدرسه، محل کار، خانه وزندگی شخصی شما تأثیر منفی می‌گذارد و به یک اختلال تبدیل می‌شود.

برخی از کارشناسان نگران‌اند که استرس مداوم ناشی از بیماری همه‌گیر کرونا این شرایط را برای افرادی که دارای افسردگی هستند دشوارتر کند اما در بهار این افسردگی کمتر مشهود است.

کلی رودان، روانشناس دانشگاه هورمونت که بر روی افسردگی فصلی مطالعه می‌کند می‌گوید: افراد مبتلابه این نوع افسردگی عادت به انزوا در زمستان دارند زیرا آن‌ها به‌عنوان بخشی از علائم خود را منزوی می‌کنند و به حالت خواب زمستانی می‌روند.

بااین‌حال، من معتقدم که استرس مرتبط با بیماری همه‌گیر کرونا هم درشدید شدن علائم افسردگی، نقش دارد.

علائم افسردگی فصلی
علائم و نشانه های افسردگی فصلی

علائم افسردگی فصلی به‌طور کلی همان علائم افسردگی غیر فصلی است. برای کسانی که با این بیماری زندگی می‌کنند، علائم در پاییز و زمستان شدیدتر است و در بهار کاهش می‌یابد. کارشناسان برخی از نشانه‌های ظریف را معرفی کردند که باید در زیر به آن‌ها توجه کنید:

شما در طول ماه‌های زمستان غم و اندوه مداوم دارید.

همچنین ممکن است در این مدت احساس ناامیدی یا درماندگی داشته باشید.

برخی از افراد نیز اختلال عاطفی فصلی معکوس را تجربه می‌کنند و در ماه‌های بهار و تابستان احساس بدتری دارند.

اشتهای شما تغییر کرده است

تغییر در الگوی غذایی شما، مانند اشتیاق بیشتر به غذاهای راحت یا خوردن بیش‌ازحد معمول، نیز می‌تواند نشان‌دهنده مشکل باشد.

ریموند لایم، استاد و محقق افسردگی در دانشگاه بریتیش کلمبیا، می‌گوید: یکی از علائم افسردگی شامل علائم افزایش اشتها با ولع مصرف کربوهیدرات، افزایش غذا خوردن و افزایش وزن است.

شما از فعالیت‌هایی که قبلاً از آن‌ها لذت می‌برید هیجان‌زده نخواهید شد.

سرگرمی‌های موردعلاقه شما قبلاً شمارا پر از هیجان می‌کرد، در این دوره از سال کمتر به آن‌ها اهمیت دهید.

کاهش لذت، تأثیر مسطح و بی‌علاقگی می‌تواند نشانه‌های بارز آن باشد. همچنین ممکن است میل به رابطه جنسی کاهش یابد.

دب ورا سرانی، روانشناس و نویسنده کتاب «زندگی با افسردگی» می‌گوید: افسردگی زمستانی در توانایی شما برای لذت بردن از زندگی یا انجام فعالیت‌های روزمره تداخل دارد.

هرچقدر بخوابید بازهم احساس خستگی می‌کنید.

ممکن است بیشتر بخوابید اما بااین‌وجود صبح‌ها حال از بیرون رفتن ندارید یا در کل احساس بی‌حالی دارید.

سرانی افزود: زیاد خوابیدن در طول روز، چرت زدن بیش‌ازحد یا خواب طولانی شب قبل از روز بعد از علائم افسردگی است.

شما بیش‌ازحد معمول تحریک‌پذیر هستید

آیا متوجه حساسیت خود شده‌اید؟ شاید شما زود در سرکار خود از کوره درمی‌روید یا وقتی شریک زندگی شما فراموش می‌کند وسایل خانه را سرجای خود بگذارد، بیشتر اذیت می شوید.

احساس خودخوری، کینه، بحث و عصبانیت از دیگر علائم افسردگی است.

کلسی بورسن

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا