خانه داری

هواگیری شوفاژ

نحوه هواگیری شوفاژ و پیکج

یکی از راه حل‌های اصلی برای مشکل گرم نشدن شوفاژ، هواگیری آن محسوب می‌شود. خوشبختانه نحوه هواگیری شوفاژ بسیار ساده است، به طوری‌که خودتان نیز می‌توانید آن را انجام دهید.

امروزه شوفاژ یکی از اصلی‌ترین وسایل گرمازایی در منازل و ساختمان‌های تجاری است. از آنجایی که این وسایل گرمازا در فصول گرم سال کاربردی ندارند، برای استفاده دوباره باید هواگیری شوند تا عملکرد بهینه‌ای داشته باشند. نگران نباشید، هواگیری شوفاژ بسیار ساده است، به طوری‌که خودتان نیز می‌توانید به راحتی اینکار را انجام دهید. در این مطلب نحوه هواگیری شوفاژ را شرح خواهیم داد.

اگر شوفاژها را به موقع و درست هواگیری نکنید موجب کاهش راندمان کاری آن‌ها خواهد شد. این موضوع منجر به کم شدن گرمای شوفاژ در هنگام کار می‌شود و مکان مورد نظر به‌خوبی گرم نخواهد شد. برای هواگیری شوفاژ باید مراحل زیر را دنبال کنید.

۱- شوفاژ را چک کنید

اگر شوفاژ را روشن کردید و پس از مدتی متوجه شدید که دمای آن سرد یا نیمه گرم است باید آن را هواگیری کنید. در چنین حالتی هوای سرد درون شوفاژ وجود داشته و برای خارج کردن آن باید اقدام به هواگیری کنید.

۲- باز کردن شیر خروجی شوفاژ

برای هواگیری شوفاژ باید شیر خروجی آن را باز کنید اما برای این کار به یک آچار مخصوص دارید تا با آن پیچ خروجی را باز کنید. البته باید گفت برخی از شوفاژهای جدید دارای پیچ دستی هستند و به راحتی می‌توان پیچ خروجی آن را با دست باز کرد. شما به راحتی می‌توانید آچار یا پیچ کوشتی مخصوص برای شوفاژ خود را از ابزار فروشی‌ها که قیمت زیادی هم ندارد تهیه کنید. البته اگر باز هم نتوانستید آچار مخصوص را تهیه کنید با آچار فرانسه یا هر وسیله دیگری که برای باز کردن آن پیچ مناسب باشد استفاده کنید.

۳- شوفاژ را خاموش کنید

برای این که در هنگام هواگیری شوفاژ دست شما نسوزد باید قبل از آن شوفاژ را خاموش کنید، اما دلیل اصلی برای خاموش کردن شوفاژ این است که اگر شوفاژ گرم باشد هوای بیشتری را وارد خود می‌کند. بنابراین شما باید آن را قبل از هواگیری خاموش کنید. وقتی شوفاژ را خاموش کردید باید صبر کنید تا خوب خنک شود حتی اگر بخشی از شوفاژ همچنان گرم است کمی صبر کنید تا خوب خنک شود و بعد از آن اقدام به هواگیری کنید.

۴- شیر خروجی را باز کنید

برای شروع این کار شما باید شیرهای ورودی و خروجی را باز کنید. برای باز کردن پیچ‌ها کافی است با آچاری که در اختیار دارید پیچ را بر خلاف عقربه‌های ساعت بچرخانید تا شیر باز شده و هوای داخل آن راه خروج را پیدا کنند. در هنگام خارج شدن هوا از شوفاژ شما صدای خروج هوا و جایگزین شدن آب را می‌شنوید.

۵- بیرون آمدن آب از شیر خروجی شوفاژ

هنگامی که شوفاژ را هواگیری می‌کنید مقداری آب هم از شیر خروجی بیرون خواهد آمد. برای جلوگیری از ریختن آن روی زمین بهتر است یک دستمال پارچه‌ای همراه داشته باشید. البته می‌توانید برای اطمینان بیشتر یک ظرف زیر شیر بگیرید تا آب را جمع کند.

۶- خروج هوای کامل از شوفاژ

زمانی که آب خارج شده از شوفاژ یک دست بود و همراه با آن هوا نبود یعنی هوا به‌طور کامل از شوفاژ خارج شده است و باید پیچ خروجی شوفاژ را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا کامل محکم شود و دیگر آب شوفاژ از آن خارج نشود.

۷- هواگیری همه شوفاژهای ساختمان

بعد از اتمام هواگیری یک شوفاژ بهتر است عملیات هواگیری را برای همه شوفاژهای ساختمان انجام دهید تا عملکرد سیستم گرمایشی بهبود یابد. برای این که نگهداری از سیستم گرمایشی بهبود یابد بهتر است هواگیری شوفاژهای ساختمان به‌صورت دوره‌ای انجام شود.

۸- تنظیم فشار سیستم گرمایش ساختمان

پس از انجام هواگیری شوفاژهای ساختمان فشار موجود در سیستم گرمایشی کمتر خواهد شد و اگر افت این فشار بیش‌تر از حد مجاز باشد سیستم گرمایشی در انتقال گرما به طبقات بالا با مشکل مواجه خواهد شد.

برای تنظیم فشار در ساختمان‌های مسکونی بهتر است فشار را روی ۱۲ تا ۱۵ پی‌اس‌آی قرار دهید. با بالا رفتن فشار آب راحت‌تر به طبقات بالایی ساختمان خواهد رسید. البته برای انظیم فشار باید به تعداد طبقات ساختمان هم توجه کنید.

نکاتی که باید خوب به آن توجه کنید:

سیستم‌های شوفاژ به دو صورت هستند که یکی از آن‌ها مدار باز و دیگری مدار بسته است. مدار بسته یعنی سیستم گرمایشی به صورت پکیج دیواری بوده و سیستم مدار باز یعنی سیستم گرمایشی و شوفاژ شما به صورت موتورخانه‌ای است.

اگر سیستم گرمایش شما مدار بسته است که یک ساعت بعد از خاموش کردن سیستم گرمایشی می‌توانید کار هواگیری را انجام دهید، اما در صورتی که سیستم شما مدار باز است باید در ابتدا پمپ سیرکولاسیون را خاموش کنید و بعد از چند دقیقه اقدام به هواگیری رادیاتورها نمایید.

علل گرم نشدن شوفاژ بعد از هواگیری

وقتی بعد از عملیات هواگیری همچنان شوفاژ شما سرد است، علل زیادی می‌تواند داشته باشد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • کاهش فشار گاز
  • رسوب گرفتن مبدل
  • خراب شدن سنسور گرمایش
  • اشکال در ورودی گاز
  • اشکال در طراحی اولیه سایز لوله‌های ورودی گاز

برای بر طرف کردن هر کدام از این ایرادات نیاز به تخصص است و بنابراین شما باید با یک تعمیرکار در این زمینه برای بر طرف کردن عیوب موجود مشورت کنید. از دیگر نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که در تابستان نیازی بستن شیرهای رفت و برگشت نیست و شما فقط باید شیر رفت را ببندید.

سخن آخر

اگر سیستم گرمایشی شما به اندازه کافی گرم نیست باید به فکر چاره‌ای باشید. اولین و ساده‌ترین راه هواگیری شوفاژ و رادیاتورها است که باعث می‌شود تا آب گرم جای هوای موجود در شوفاژ را گرفته و شوفاژ بازدهی بالاتری داشته باشد. به یاد داشته باشید که بعد از انجام دادن هواگیری حتما به اندازه فشار در سیستم گرمایشی توجه کنید و میزان فشار را روی اندازه مورد نظر تنظیم کنید. نوع رادیاتور نیز از دیگر عوامل موثر در عملکرد آن است

منبع : مجله اینترنتی ستاره

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا