اجتماعی

من به مرگ مطبوعات اعتقاد ندارم ( مصاحبه ویدئویی )

پدر جامعه شناسی ارتباطات ایران ( پروفسور دکتر باقر ساروخانی ) | من به مرگ مطبوعات اعتقاد ندارم، درخاندان ارتباطات هیچ چیز از بین نخواهد رفت.

اگرچه با سیطره دنیای سایبر و گسترش انواع شبکه های مجازی، بازار نشریات چاپی جذابیت گذشته خود را از دست داده اند اما بزرگان و اندیشمندان حوزه ارتباطات و رسانه معتقدند که هنوز اعتماد نسبت به روزنامه ها بیشتر از فضاهای غیر رسمی اطلاعاتی است.

در همین رابطه با پروفسور دکتر باقر ساروخانی پدر جامعه شناسی ارتباطات در ایران به گفتگو نشستیم، از او پرسیدیم” با توجه به حکمرانی سایبر ژورنالیسم بر نظام اطلاع رسانی جوامع از جمله کشورمان، آیا باید منتظر مرگ مطبوعات چاپی باشیم؟”.

وی پاسخ داد: این پرسش، درحقیقت دغدغه بسیاری از روزنامه داران است. من دیدگاه خودم را عرض می کنم و براین دیدگاه نیز مُصِرهستم. من به دلایل بسیار زیاد به مرگ مطبوعات اعتقاد ندارم.

نقاشی با آمدن فن عکاسی از بین نرفت که نوشتار هم با آمدن سایبر حذف شود

پروفسور ساروخانی توضیحاتش را با یک مقایسه ادامه داد و گفت:

هنگامی که فن عکاسی تولید شد همین دغدغه ایجاد شد، یعنی بسیاری گفتند” دیگر نقاشی از بین می رود”. نقاش سعی می کرد تصویر را بکشد، هر اندازه که دقت می کرد نمی توانست رقیب عکاس شود، اما نقاشی نَمُرد، نقاشی ماند.

کوبیسم، اَمپرسیونیسم و بسیاری از مکاتب جدید آمدند و نقاشی زنده ماند. همواره نیز به نقاشان چیره دست و توانمندمان افتخار می کنیم. امروز آثار نقاشی به قیمتهای بسیار بالا خرید و فروش می شود. بنابراین نقاشی پایدار ماند و از بین نرفت.

بیشتر بخوانید : گفتگوی اختصاصی با پدر علم جامعه شناسی ارتباطات ایران

این استاد علوم ارتباطات بیان داشت:

اعتقاد دارم که دنیای مطبوعات، دنیای نوشتار پایدارخواهد ماند زیرا همانطور که در دستگاههای نقاشی گفتند” من تصویر را نمی کِشم بلکه ذهن را ترسیم می کنم، نقاش اَمپرسیونیسم ذهن را می کشد. نقاش کوبیسم آمد ذهن را در دنیای واقعیت تجسم کرد”، و آثاری چون لبخند ژکوند هیچ گاه قدیمی نشد. بنابراین نوشتار نیز هرگزاز بین نخواهد رفت.

اگر نوشتار از بین برود بشریت به سمت حماقت پیش می‌رود

مرگ مطبوعات کاغذی

من به مرگ مطبوعات چاپی اعتقاد ندارم

پدر جامعه شناسی ارتباطات در ایران البته خاطرنشان کرد:

خدا نکند که نوشتار از بین برود، مطبوعات از بین برود. بسیاری وقتی از این بابت نگران می شدند می گفتند” بشریت به سوی حماقت پیش می رود”، درست می گفتند. اگر بشری با مطالعه سروکار نداشته باشد با رسانه های نوشتاری بیگانه باشد و زبان نوشتاری را نخواند و نبیند و خدایی ناکرده در یک کلمه چندین غلط بنویسد، این انسانِ باسواد نیست. این انسانِ شهروند نیست، این انسانِ متعالی نیست.

پروفسور دکتر باقرساروخانی توضیحاتش را با تاکید بر ماندگاری روزنامه های چاپی به پایان برد و اذعان داشت:

بنابراین اعتقاد قلبی من همیشه این است که درخاندان ارتباطات هیچ چیز از بین نخواهد رفت. ارتباط را تغییر می دهند، محتوا را تغییر می دهند و ماندگار می شود. رسانه های نوشتاری حتما باقی خواهند ماند. حتما یک رسالت جدیدی برای خودشان تعریف می‌کنند و جاودان خواهند ماند و برای بشریت پشتوانه محکم آگاهی خواهند ماند.

دریاوفایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا