کسب و کار

علت حمله پانیک در کودکان (درمان حملات عصبی کودکان)

حملات پانیک ناشی از اضطراب شدید هستند که احتمال دارد هیچ محرک آشکاری نداشته باشند و زمانی اتفاق بیافتند که فرد انتظارش را ندارد. حملات پانیک می‌تواند بسیار ترسناک باشد، به‌ویژه درصورتی‌که فرد مبتلا یک کودک باشد. مشاهده اینکه کودکتان با حملات پانیک دست‌وپنجه نرم می‌کند می‌تواند ناراحت‌کننده باشد. شاید در حمله پانیک در کودکان احساس درماندگی داشته باشید و ندانید به کجا مراجعه کنید. با این‌ حال، مهم است که بدانید شما تنها نیستید و اقداماتی وجود دارد که می‌توانید برای کمک به فرزندتان انجام دهید.

علائم حمله پانیک در کودکان چیست؟

حملات پانیک می‌تواند منجر به طیف وسیعی از علائم روانی و فیزیکی شود که می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. کودک شما ممکن است احساس کند که کنترل خود را از دست ‌داده است یا نمی‌تواند خود را از موقعیت خاصی رها کند. حمله پانیک در کودکان می‌تواند با علائم فیزیکی همراه باشد که شامل موارد زیر است:

  • احساس ضعف، سرگیجه یا سبکی سر
  • احساس تهوع
  • ناراحتی شکمی
  • درد قفسه سینه و تنگی نفس
  • تپش قلب
  • نوسان دمای بدن
  • هیپرتهویه

در بیشتر موارد، حمله پانیک تنها برای چند دقیقه باقی می‌مانند. با این‌ حال، این علائم گاهی اوقات می‌تواند باعث شود افراد باور کنند که دچار حمله قلبی یا «دیوانه‌شدن» شده‌اند که می‌تواند نگرانی آنها را در مورد حمله پانیک دیگر ایجاد سازد و در نهایت منجر به یک «دایره باطل» شود. مشاوره آنلاین متخصص اطفال در وب‌سایت دکترتو می‌تواند اطلاعات مفیدی در خصوص این حملات در اختیار شما قرار دهد.

چه چیزی باعث حمله پانیک در کودکان می‌شود؟

همان‌طور که در مورد اکثر بیماری‌های روانی وجود دارد، تحقیقات نشان می‌دهد که ممکن است تعدادی از عوامل وجود داشته باشد که احتمال ابتلای کودک شما به حملات پانیک را افزایش دهد. این عوامل شامل:

  • عوامل ارثی/ ژنتیکی: تحقیقات نشان می‌دهد که داشتن یکی از بستگان نزدیک (مانند والدین یا خواهر و برادر) که از حملات پانیک رنج می‌برد، این احتمال را افزایش می‌دهد که کودک نیز حملات پانیک را تجربه کند.
  • فوبیا: کودکان احتمالا حملات پانیک را در نتیجه قرارگرفتن در معرض چیزی که از آن می‌ترسند تجربه کنند.
  • یک وضعیت سلامت روانی: مانند اضطراب، افسردگی، اختلال وسواس فکری (OCD) یا اختلال استرس پس از سانحه (PTSD).
  • محرک‌های عاطفی کوتاه‌مدت مانند رنج‌بردن از سوگ.
  • عزت‌نفس پایین.

برخی از مواد از جمله کافئین نیز می‌توانند علائم حمله پانیک در کودکان را ایجاد کنند. اگر کودک شما هر کدام از عوامل ذکرشده را تجربه کرده است، توصیه می‌شود از یک متخصص مغز و اعصاب کودکان آنلاین در وب‌سایت دکترتو مشاوره بگیرید.

اقدامات لازم در طول حمله پانیک
اقدامات لازم در طول حمله پانیک

اقداماتی که می‌توانید برای کمک به فرزندتان انجام دهید

تعدادی کار وجود دارد که می‌توانید به‌عنوان والدین انجام دهید تا به فرزندتان کمک کنید تا با حملات پانیک کنار بیاید.

در طول حمله پانیک کنترل خود را حفظ کنید

اگر کودک شما دچار حمله پانیک می‌شود، این احتمال وجود دارد که احساس کند کنترل خود را از دست‌ داده است. به‌ همین دلیل برای شما بسیار مهم است که در طول مدت حمله پانیک در کودکان کنترل خود را حفظ کنید.

سعی داشته باشید آرام بمانید و با صدایی ملایم و آرام با آنها صحبت کنید. به آنها بگویید نفس عمیق بکشند و به آنها اطمینان دهید که وحشت به‌زودی تمام خواهد شد. هنگامی که به ‌نظر می‌رسد حمله پانیک در حال فروکش است، به آنها زمان و فضای زیادی بدهید تا آرام شوند.

چت آنلاین با روانشناس

درمان حملات پانیک و اختلال پانیک از طریق روش‌های روان‌درمانی، داروها یا ترکیبی از هر دو، بسیار موثر خواهد بود. مدت زمانی‌که کودک شما به درمان نیاز دارد بستگی به‌شدت بیماری و میزان پاسخ او به درمان خواهد داشت. با مشاوره متنی در وب‌سایت دکترتو با روانشناس و یا دکتر آنلاین مغز و اعصاب کودکان می‌توانید درمان‌های تخصصی متناسب با نیاز فرزند خود را به‌درستی برگزینید.

تمرینات تنفسی

به کودک خود توضیح دهید که وقتی دچار حمله پانیک می‌شود، این باعث خواهد شد که تنفس او سریع‌تر شود، و می‌تواند باعث احساس سبکی سر، سرگیجه و درد قفسه سینه باشد. به آنها بیاموزید که تنفس خود را کند کنند. این مورد می‌تواند به کاهش علائم فیزیکی حمله پانیک در کودکان کمک کند تا حمله سریع‌تر از بین برود.

به کودک خود بگویید که ۳ سه ثانیه از طریق بینی نفس بکشد (وقتی این کار را انجام می‌دهد باید قفسه سینه خود را احساس کند)، قبل از بازدم کامل و نفس خود را به مدت دو ثانیه حبس کند. سپس کودک می‌تواند دفعه بعد که دچار حمله پانیک شد از این استراتژی تنفسی بهره ببرد.

حمله پانیک در کودکان
حمله پانیک در کودکان

به کودک خود اطمینان دهید که همیشه افرادی برای کنار او خواهند بود

مهم است که به کودک خود بفهمانید که هرگز نباید به‌تنهایی رنج بکشد. همیشه کسی برای کمک و گوش دادن به آنها وجود خواهد داشت. به معلمان فرزندتان در مورد حمله پانیک در کودکان بگویید و از آنها بخواهید که اگر فرزندتان در مدرسه چنین حملاتی داشت وارد عمل شوند.

فرزندتان را تشویق کنید که همیشه با کسی صحبت کند و اگر احساس کرد حمله پانیک در راه است، با او باشد. فرزند شما می‌تواند احساسات خود را از طریق ویزیت آنلاین متخصص اطفال با او در میان بگذارد.

تفکر منفی را از ذهن او دور کنید

طرز فکر کودک شما در مورد حوادث می‌تواند بر سطح هراس او تاثیر بگذارد. بسیاری از افکار آنها خارج از کنترل آنها خواهد بود و می‌تواند منفی و غیرمفید باشد؛ بنابراین، مهم است که به فرزند خود کمک کنید تا متوجه شود که این‌ها فقط افکار هستند و در واقعیت وجود نخواهند داشت.

حتی اگر کودک شما بسیاری از افکار غیرمفید خود را در طول حمله پانیک باور کند، این افکار باید به چالش کشیده شوند؛ زیرا اغلب بر اساس فرضیات نادرست هستند.

جمع‌بندی

در حالی‌ که مراحل ذکر شده می‌تواند به شما در برخورد با حمله پانیک در کودکان مفید باشند، اگر آنها حملات پانیک مداوم را تجربه می‌کنند، به کمک حرفه‌ای نیاز خواهند داشت. متخصصان کودک قادر خواهند بود به کودک شما کمک کنند تا علل هراس خود را شناسایی کنند و در هر مرحله به او کمک خواهند کرد تا بر حملات پانیک خود غلبه کند.

تولید محتوای این رپورتاژ توسط مجله اینترنتی زندگی سالم صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا