سینما

 « آبجی»، پیشنهاد تماشا برای آخر هفته

فیلم « آبجی »، نخستین ساخته بلند داستانی مرجان اشرفی‎زاده، پیشنهاد ما برای تماشا در این آخر هفته اسفندماهی است.

فیلمنامه این اثر درام توسط مرجان اشرفی‌زاده، ناهید طباطبایی و علی اصغری نوشته شده و بازی گلاب آدینه آن را تماشایی کرده است. در این فیلم درکنار گلاب آدینه، پانته‌آ پناهی‌ها، شیرین یزدان بخش، حمیدرضا آذرنگ، معصومه قاسمی پور و بابک حمیدیان بازی کرده‌اند.

داستان فیلم آبجی

داستان فیلم شاید برای خیلی از خانواده‌ها اتفاق افتاده باشد؛ طلا و عطی (آبجی)، مادر و دختری هستند که پنجاه سال است کنار هم زندگی می‌کنند. اما این وضعیت ادامه دار نیست وبه دلیل بیماری مادر، به زودی روز‌های جدایی از راه می‌رسند. این جدایی در حالی اتفاق می‌افتد که « آبجی » به دلیل شرایط خاصش و معلولیت ذهنی که دارد بسیار وابسته به مادر است و «طلا» در زمان باقی مانده به دنبال زندگی امنی برای آینده دختراست.

نگرانی مادر برای آیندۀ دختر در غیاب خودش است و علاقۀ آبجی به ازدواج و مادر شدن که به دلیل مشکلاتش برای مادر نگران‌کننده است.

sister film

« آبجی » درواقع فیلمی در ستایش مادر و مادرانگی است و نمایش دقایقی از فیلم «مادر» علی حاتمی در فیلم نیز تأییدی بر این مادرانه بودن مضمون، در فیلم است. مامان طلا در واقع نمادی از مادران ایرانی است که برای فرزندان همه کار می‌کنند تا خانه‌ای گرم و امن برای خانواده بسازند. کلیت «آبجی» حکایتی آشناست. «آبجی» شمایلی کوچک شده درباره زندگی طبقه متوسط ایرانی است و داستان‌های فرعی دیگری نیز در «آبجی» در کنار روایت اصلی می‌بینیم: مهاجرت خواهر، مرگ پدر، برج‌سازی، ورشکستگی مالی برادر، زندان، و… همه موضوعات مهمی هستند که داستان فیلم به آن‌ها نیز پرداخته است.

معرفی نویسنده فیلم آبجی

حضور ناهید طباطبایی به عنوان نویسنده فیلمنامه خود یکی از دلایل قابل تامل بودن روایت این فیلم است. این نویسنده پیش از این نیز فیلم‌های درخشانی چون «چهل سالگی» را در کارنامه نویسندگی فیلمنامه خود داد.

معرفی بازیگران فیلم آبجی

درباره بازی بازیگران اگر بخواهیم بنویسیم گلاب آدینه برای بازی در فیلم « آبجی » جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره بین‌المللی فیلم پکن و بهترین بازیگر در جشنواره فیلم بروکلین آمریکا را کسب کرد. معصومه قاسمی‌پور دراین فیلم به خوبی از پس خلق شخصیت «آبجی» را خلق و روایت کرده است. پانته آپناهی‌ها نیزمثل همیشه عالی ظاهر شده است. تماشای فیلم آبجی را به کسانی که می‌خواهند یک قصه آشنای ایرانی را ببینند پیشنهاد می‌کنم.

فیلم« آبجی » برای نخستین بار در سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درآمد. همچنین « آبجی » موفق به دریافت عنوان بهترین فیلم در جشنواره زنان هرات و بهترین فیلم جشنواره‌ی Action on film آمریکا شده است.

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا