روانشناسی

رفتار با کودکان در زمان استرس جنگ

در زمان جنگ، کودکان به عنوان یکی از آسیب‌پذیرترین گروه‌های جامعه، با شرایط بحرانی و ناامنی روبرو می‌شوند. برای برقراری ارتباط با کودکان در این شرایط استثنایی، باید به نکاتی خاص توجه داشته باشیم.

فضای مجازی را محدود کنید

کودکان خواه ناخواه با گوشی ها و تبلت ها به اخباراسترس زای جنگ و شرایط بد دسترسی پیدا می کنند.بهتر است کودک را تا زمان آرام شدن اوضاع از فضای مجازی دورکنیم.تلویزیون و شبکه خبر را در زمان اخبار خاموش کنیم و بگذاریم کودکان دنیای خود را داشته باشند.

با کودک صادق باشید

باید با کودکان به صورت صادقانه و مستقیم صحبت کرد. آنها ممکن است ازطریق دوستانشان از رخدادهای ترسناکی که در اطرافشان رخ می‌دهد، آگاه باشند و بهتر است که به آنها توضیح داده شود که چه اتفاقی افتاده است و چطور می‌توانند با این شرایط برخورد کنند.

به کودک اجازه صحبت دهید

باید به کودکان امکان داده شود که در مورد احساسات و ترس‌هایشان صحبت کنند. این امر به آنها کمک می‌کند تا احساسات خود را بیان کنند و از تجربیاتشان حرف بزنند. همچنین، باید برای آنها فضایی امن فراهم کرد تا بتوانند احساساتشان را با آرامش بیان کنند.

از آنها بیشتر حمایت کنید

ضرورت دارد که در این شرایط، به کودکان حس حمایت و اعتماد بیشتری داده شود. آنها باید بدانند که همیشه می‌توانند به شما به عنوان یک منبع حمایت و امید دسترسی داشته باشند و هرگز تنها نیستند.

با کودک بازی کنید

در زمان‌های پراسترس با بازی‌کردن می‌توانید هیجان کودک را کنترل کنید و او را مشغول نگه دارید.بازی‌ها و فعالیت‌های خلاقانه می‌توانند به کودکان کمک کنند تا استرس خود را کاهش دهند و  تجربیات منفی را جبران کنند.

با مشاور کودک صحبت کنید

در صورت دیدن علامت های استرس و اضطراب در کودک و جدی شدن این علایم حتما با پزشک و مشاور برای کمک سریع به کودک در تماس باشید.

با وجود همه این نکات، مواجه شدن با کودکان در زمان جنگ نیازمند صبر، توجه و تمرکز است. باید برای آنها فضایی آرام وامن فراهم کرد تا بتوانند با شرایط دشوار جامعه مقابله کنند و به‌عنوان نسل آینده، قوی و مقاوم باشند و بدون آسیب روحی زندگی کنند.

مژگان خانی،مشاور

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا