سلامت و تندرستی

سبک زندگی کم تحرک چگونه بر بدن شما تأثیر می‌گذارد؟

سبک زندگی کم تحرک و عوارض کم تحرکی | زندگی کم تحرک می‌تواند برای سلامتی خطرناک باشد. هرچه نشستن یا دراز کشیدن در طول روز کمتر باشد شانس شما برای داشتن یک زندگی سالم بیشتر است.

اگر در طول روز بایستید یا حرکت کنید، خطر مرگ زودهنگام، کمتر از نشستن پشت میز است. اگر زندگی کم تحرکی داشته باشید یا به اصطلاح سبک زندگی کم تحرک را انتخاب کرده باشید، احتمال اضافه وزن، ابتلا به دیابت نوع 2 یا بیماری قلبی و افسردگی و اضطراب بیشتر است.

انسان‌ها برای ایستادن به حالت ایستاده ساخته شده‌اند. قلب و سیستم قلبی عروقی شما از این طریق موثرتر عمل می‌کنند. روده در حالت عمودی نیز با کارایی بیشتری عمل می‌کند. معمولاً افرادی که در بیمارستان در بستر بیماری به سر می‌برند از لحاظ عملکرد روده خود دچار مشکل می‌شوند.

از طرف دیگر، وقتی از نظر جسمی فعال هستید، سطح کلی انرژی و استقامت شما بهبود می‌یابد و استخوان‌ها قدرت را حفظ می‌کنند.

در زیر به برخی از عوارض کم تحرکی اشاره خواهیم کرد :

پا و عضلات سرینی

نشستن به مدت طولانی می‌تواند منجر به ضعیف شدن و تحلیل رفتن عضلات پا و گلوتئال شود. این عضلات بزرگ برای راه رفتن و ثبات شما مهم هستند. اگر این عضلات ضعیف باشند، به احتمال زیاد هنگام زمین خوردن و کشش هنگام ورزش دچار آسیب می‌شوید.

وزن

حرکت عضلات بدن به هضم چربی ها و قندهایی که می‌خورید کمک می‌کند. اگر زمان زیادی را به نشستن می‌گذرانید، هضم غذا به همان اندازه کمتر می‌شود، بنابراین چربی‌ها و قندها در بدن ذخیره می‌شوند. حتی اگر ورزش می‌کنید اما مدت زمان زیادی را در حالت نشسته می‌گذرانید، باز هم در معرض خطر عارضه‌هایی از جمله سندرم متابولیک هستید. آخرین تحقیقات نشان می‌دهد که برای مقابله با خطرات نشستن بیش از حد، به 60 تا 75 دقیقه در روز فعالیت شدید نیاز دارید.

لگن و پشت

نشستن باعث کوتاه شدن عضلات خم کننده ران می‌شود که می‌تواند منجر به مشکلاتی در مفاصل ران شود.

نشستن به مدت طولانی همچنین می‌تواند در کمر شما مشکل ایجاد کند، به خصوص اگر به طور مداوم با وضعیت بد بدن می‌نشینید یا از صندلی مناسب استفاده نمی‌کنید. وضعیت بد بدن همچنین ممکن است باعث ضعیف شدن ستون فقرات مانند فشرده شدن دیسک‌های ستون فقرات و تحلیل رفتن زودرس شود، که می‌تواند بسیار دردناک باشد.

عوارض کم تحرکی
سبک زندگی کم تحرک و عوارض کم تحرکی

سرطان

مطالعات جدید نشان می‌دهد که خطرات نشستن شامل افزایش احتمال ابتلا به برخی از انواع سرطان، از جمله سرطان‌های ریه، رحم و روده بزرگ است. دلیل این امر هنوز مشخص نیست.

بیماری قلبی

نشستن به مدت طولانی با بیماری قلبی مرتبط است. یک مطالعه نشان داد مردانی که بیش از 23 ساعت تلویزیون در هفته تماشا می‌کنند 64 درصد بیشتر از مردانی که فقط 11 ساعت تلویزیون در هفته می‌بینند در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار دارند.

دیابت

مطالعات نشان داده است که حتی پنج روز دراز کشیدن در رختخواب می‌تواند منجر به افزایش مقاومت به انسولین در بدن شما شود (این امر باعث می‌شود که قند خون بیش از حد سالم باشد).

رگ‌های واریسی

نشستن به مدت طولانی می‌تواند منجر به رگ‌های واریس یا رگ‌های عنکبوتی شود (شکل کوچکتر از واریس). زیرا نشستن باعث جمع شدن خون در پاها می‌شود.

واریس معمولاً خطرناک نیست. در موارد نادر، منجر به لخته شدن خون می‌شود که می‌تواند مشکلات جدی ایجاد کند.

ترومبوز سیاهرگی عمقی

نشستن به مدت طولانی، به عنوان مثال در یک سفر طولانی با هواپیما یا سفر با ماشین، می‌تواند باعث ترومبوز سیاهرگی عمقی (DVT)  شود. ترومبوز ورید عمقی لخته خونی است که در رگهای پا ایجاد می‌شود.

ترومبوز ورید عمقی یک مشکل جدی است، زیرا اگر بخشی از لخته خون در ورید پا جدا شود و حرکت کند، می‌تواند جریان خون را به سایر قسمت‌های بدن، از جمله ریه‌ها قطع کند، که می‌تواند باعث آمبولی ریه شود، که یک فوریت پزشکی است که می‌تواند منجر به مشکلات جدی یا حتی مرگ شود.

سفتی گردن و شانه‌ها

اگر وقت خود را به صورت خمیده روی صفحه کلید کامپیوتر می‌گذرانید، این امر می‌تواند منجر به درد و سفتی در گردن و شانه‌های شما شود.

چگونه می‌توانید از سلامتی خود در برابر خطرات مربوط به نشستن محافظت کنید؟

اگر در روز فعالیت کافی ندارید، هنوز هم دیر نیست که عادت خود را تغییر دهید و مزایای سلامتی زیادی در این راه کسب کنید.

فعالیت روزانه خود را بیشتر کنید

برخی از روش‌هایی که به واسطه آن می‌توانید فعالیت را در زندگی روزمره خود بگنجانید عبارتند از:

  • پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری کنید و ماشین را در خانه بگذارید.
  • برای مسیرهای طولانی‌تر، بخشی از مسیر را پیاده روی یا دوچرخه سواری کنید.
  • به جای آسانسور یا پله برقی از پله استفاده کنید یا حداقل از پله برقی بالا بروید.
  • یک ایستگاه زودتر از اتوبوس پیاده شوید و بقیه راه را پیاده بروید.
  • ماشین را دورتر پارک کنید و بقیه راه را پیاده بروید.

محاسبه کنید که یک کیلومتر پیاده‌روی چقدر طول می‌کشد، ممکن است متوجه شوید که با پیاده روی سریعتر از اینکه بخواهید منتظر وسیله حمل و نقل عمومی باشید می‌توانید به مقصد برسید.

بیشتر بخوانید : نکات سلامت و تندرستی در زندگی سالم

بیشتر بدانید : شیوه زندگی کم تحرک یا Sedentary lifestyle

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا