رفتار سالم و هوشمندانه زنان در تعامل با مردان؛ احترام متقابل، اعتماد به نفس و حفظ مرزها
رفتار زنان در مقابل مردان نقش مهمی در کیفیت ارتباطات انسانی دارد. چه در محیط کاری، چه در خانواده یا اجتماع، داشتن رفتاری سالم، آگاهانه و محترمانه میتواند پایههای یک رابطهی موفق و پایدار را بنا کند. در این مقاله به اصول مهمی که زنان میتوانند در تعامل با مردان رعایت کنند، میپردازیم.
۱. حفظ احترام متقابل
اولین اصل در هر ارتباطی احترام است. زنان با حفظ احترام به خود و طرف مقابل، فضای گفتوگو و همکاری سالمی ایجاد میکنند. حتی در صورت بروز اختلافنظر، رفتار مؤدبانه و محترمانه، نشاندهنده بلوغ فکری و عاطفی است. بنابراین زنان آگاه چه در حیطهی کار و چه در حیطهی احساسی اصل اول را بنابر احترام میگذارند تا بتوانند به بهترین نحو پیش بروند.
۲. اعتماد به نفس در گفتار و رفتار
زنان باید بدون ترس از قضاوت یا نادیده گرفته شدن، نظرات و احساسات خود را به روشنی بیان کنند. اعتماد به نفس، احترام بیشتری از سوی مردان ایجاد میکند و به روابط تعادلی سالم میبخشد. اعتماد به نفس در افراد و به ویژه زنان، نقش به سزایی ایفا میکنند. زنانی که اعتماد به نفس دارند در گام اول خودشان را دوست دارند و منتظر تایید ارزش خود در رابطه با دیگران نیستند. این سنگ بنا باعث میشود زنان خودساخته و متکی به درون خود باشند و نه عوامل بیرونی.
۳. تعیین و حفظ مرزهای سالم
روشن کردن حدود ارتباط، به ویژه در محیطهای کاری یا اجتماعی، بسیار مهم است. بیان قاطع و محترمانهی حد و مرزها، از بروز سوءتفاهم یا سوءاستفاده جلوگیری میکند. به خصوص زنان باید این مهم را بیش از دیگر مسائل حائز اهمیت بشمارند، چرا که تعیین حد و حدود محترمانه از سمت زنان باعث آرامش آنها در محیطهای مختلف میشود.
۴. شنیدن فعال و همدلی
شنیدن با دقت و درک احساسات مردان، نشانهی بالای بلوغ ارتباطی است. این کار به زنان کمک میکند روابطی عمیقتر و مبتنی بر اعتماد ایجاد کنند. زنان باید این نکته را د ر نظر داشته باشند که خوب شنیدن اصل اول در صحبت کردن با مردان در رابطه است.
این خوب شنیدن این گونه تعریف میشود که در حین صحبتها چه زمانی که مشکلاتی پیش میآید چه در زمان دیگر، در گام اول حرف طرف مقابل را خوب بشنویم و بعد شروع به صحبت دربارهی آن موضوع کنیم. پریدن وسط صحبت و حرف خود را به کرسی نشاندن، نتیجهی معکوس خواهد داشت.
۵. پرهیز از پیشداوری و برچسب زدن
هر انسانی شخصیت و ویژگیهای خاص خود را دارد. زنان با پرهیز از قضاوتهای زودهنگام، فضای ارتباطی بازتر و پذیرندهتری ایجاد میکنند که زمینه رشد دوطرفه را فراهم میکند.
زمانی که در مشاجرهها و صحبتهای جنجالی؛ بلافاصله از پیش داوری و برچسب زدن زنان استفاده میشود، در دراز مدت از علاقه و عشق طرف مقابل میکاهد و این پیش فرض به وجود میآید که در هر شرایطی این پیش داوری اتفاق میافتد.
در این قسمت اعتماد به نفس بسیار کمک کننده است چرا که از خودخوریها در زنان میکاهد.
۶. صداقت در رفتار و گفتار
راستی و صداقت، سنگبنای هر رابطهی سالمی است. زنان با رفتارهای شفاف و دور از فریب، اعتماد مردان را جلب کرده و روابطی پایدار بنا میکنند. آن جا که عدم صداقت وارد رابطه شود، اولین قربانی، اعتماد است و سخت میشود آن را به جایگاه اول بازگرداند.
زنان باید این نکته را در نظر داشته باشند که آنچه در گذشته برای آنان پیش آمده نیازی به بازگو کردن در نزد مردان ندارد و نمیتوان به آن برچسب عدم صداقت زد. بلکه از آنجایی که عشق و تعهد هر دو در کنار هم قرار میگیرند و دو نفر رابطه خود را آغاز میکنند، هر آنچه بیان نشود، دروغ و پنهان کاری تلقی خواهد شد.
۷. پذیرش تفاوتها
زنان باید آگاه باشند که تفاوت در دیدگاهها یا سبکهای رفتاری امری طبیعی است. پذیرش این تفاوتها و یادگیری سازگار شدن با آنها، رمز موفقیت در تعاملات است. قرار نیست دو طرف در همهی امور عملکرد یکسان و علاقههای کاملاً مشترک داشته باشند.
هر کدام میتوانند با حفظ احترام به تفاوتها، علایق شخصی خود را دنبال کنند و پذیرش این مورد از سمت زنان، باعث میشود مردان از آرامش خاطر بهتری در رابطه برخوردار باشند.
۸. ابراز محبت و قدردانی به اندازه
نشان دادن محبت و تشکر از رفتارهای مثبت مردان، یک نیروی قوی در تقویت روابط است. البته این ابراز محبت باید صادقانه و بدون افراط باشد تا تعادل رابطه حفظ شود. در این مورد به زنان توصیه میشود بر مدار تعادل حرکت ککند. بی توجهی به محبت مردان باعث بیانگیزه شدن آنها در رابطه میشود و افراط در این امر نیز، ممکن باعث شود مردان از محبت همیشگی زنان مطمئن شوند و تلاشی برای بهتر شدن رابطه انجان ندهند.
سخن آخر
زنان آگاه باید هر روز روی خودشان سرمایه گذاری کنند و بدانند تایید و دوست داشتن خودشان، گام اصلی در روند بهبود آنها ایفا میکند و زمانی میشود در روابط موفق بود که خود را پذیرفت.