بیماری زنان

پاره شدن کیسه‌ی آب جنین

پارگی کیسه‌ی آب جنین | پاره شدن کیسه‌ی آب یک قسمت طبیعی زایمان است، اما اگر این اتفاق قبل از آمادگی جنین برای تولد رخ دهد، این حالت پارگی زودرس پرده‌های جنینی نامیده می‌شود، که تا 10 درصد زنان باردار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نشانه اصلی مایعی است که ممکن است از رحم چکه کند یا جاری شود. در صورتی که این اتفاق قبل از 37 هفته رخ دهد، پارگی زودرس پرده‌های جنینی پیش از موعد نامیده می‌شود، این اتفاق در 3 درصد از زنان باردار رخ می‌دهد. داشتن پارگی زودرس پرده‌های جنینی یا پارگی زودرس پرده‌های جنینی پیش از موعد می‌تواند باعث ایجاد عوارض شود و ممکن است شما را به استراحت متلق وادار کند، اما لزوما به این معنی نیست که نوزاد شما بلافاصله به دنیا می‌آید.

بزرگترین خطر ناشی از پارگی زودرس پرده‌های جنینی عفونت است، زیرا مایع آمنیوتیک از باکتری‌ها و دیگر میکروب‌ها و آلوده شدن نوزاد شما جلوگیری می‌کند. هنگامی که این غشاها شكسته شوند، كودك شما آسیب‌پذیرتر است و بنابراین به احتمال زیاد پزشك از شما می‌خواهد که به بیمارستان بروید تا بتواند شما را بررسی کند و بعد تصمیم بگیرد كه باید چه کاری انجام دهد.

هنگامی که کیسه‌ی آب پاره می‌شود چه اتفاقی رخ خواهد داد؟

در طول بارداری، نوزاد شما توسط کیسه غشایی پر از مایع احاطه شده است که کیسه آمنیوتیک نامیده می‌شود. به طور معمول، در ابتدا یا در طی زایمان پرده‌ها پاره خواهند شد، که همچنین این امر با عنوان پاره شدن کیسه‌‌ی آب شناخته می‌شود. اگر قبل از شروع شدن زایمان کیسه‌ی آب پاره شود، پارگی زودرس پرده‌های جنینی نامیده می‌شود.

هنگامی که کیسه‌ی آبتان پاره می‌شود ممکن است احساس تری در میاندوراهتان و نشت متناوب یا دائمی مقادیر کوچک مایع آبکی و یا جاری شدن آشکار مایع زرد کمرنگ یا شفاف داشته باشید.

پارگی زودرس پرده‌های جنینی

چگونه می‌توانید مطمئن شوید که کیسه آبتان پاره شده است؟

همیشه گفتن اینکه کیسه آب پاره شده است آسان نیست. به عنوان مثال، گفتن تفاوت بین مایع آمنیوتیک و ادرار ممکن است دشوار باشد، به ویژه اگر تنها احساس تری یا چکیدن مایع دارید.

اگر مطمئن نیستید که آیا کیسه آب شما پاره شده است یا خیر، با پزشک خود مشورت کنید یا بلافاصله به مرکز زایش بروید. پزشک شما یا یکی از اعضای تیم مراقبت‌های بهداشتی یک معاینه فیزیکی برای تعیین اینکه آیا نشت مایع آمنیوتیک داشته‌اید یا نه، برای شما انجام می‌دهد. در بعضی موارد ممکن است اولتراسوند برای بررسی حجم مایع آمنیوتیک شما انجام شود. برای تعیین مراحل بعدی، شما و نوزادتان ارزیابی خواهید شد.

در صورتی که کیسه‌ی آبتان پاره شود چه کاری باید انجام دهید؟

حتی اگر هنوز موقع زایمانتان نرسیده است، اگر فکر می‌کنید کیسه آبتان پاره شده هر چه سریع‌تر با زایشگاه تماس بگیرید. باید شماره را در یادداشت‌های زایشگاه خود پیدا کنید.

پزشک ممکن است از طریق تلفن اطلاعات زیر را از شما بپرسد:

  • این اولین فرزند شماست،
  • بارداری شما آسان بوده است یا خیر،
  • کیسه‌ی آب شما با جاری شدن یا چکه پاره شده است یا خیر،
  • چه زمانی کیسه آبتان پاره شده است،
  • مایع چه رنگی بوده است،
  • آیا نشانه‌هایی از انقباضات شروع شده، مانند گرفتگی‌های عضلانی دارید یا خیر،
  • آیا حرکات کودکتان از زمانی که کیسه آب پاره شده است تغییر کرده یا نه.

معمولا از شما خواسته می‌شود که به واحد زایشگاه خود بروید، تا مامای شما بتواند پارگی کیسه آب شما را تایید کند و در مورد چگونگی ادامه زایمانتان با شما صحبت می‌کند.

به محض اینکه به زایشگاه یا مرکز زایش می‌رسید، پزشک به ضربان قلب کودک شما گوش می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که کودک شما خوب است. در این مرحله معمولا به معاینه واژینال نیاز نخواهید داشت. با این حال، اگر پزشک شما مطمئن نیست که آیا کیسه آب شما پاره شده یا نه، ممکن است بررسی واژینال برای جستجوی مایع انجام دهد. او ممکن است از یک اسپکولوم استفاده کند تا بتواند گردن رحم را واضح‌تر ببیند.

پس از پاره شدن کیسه آب، زایمان کی آغاز می‌شود؟

به طور معمول، بعد از اینکه کیسه آب شما در دوره پاره شد، به دنبال آن زایمان انجام می‌شود، البته اگر قبلا آن را آغاز نکرده باشید.

گاهی اوقات، با این حال، تاخیری وجود دارد. در صورتی که دچار پارگی زودرس پرده‌های جنینی شوید، پزشک ممکن است قبل از اینکه زایمان خودش آغاز شود انقباضات رحمی را تحریک کند (القای زایمان). پس از پاره شدن کیسه آب هر چه زایمان بیشتر طول بکشد خطر ابتلای شما و کودکتان به عفونت بیشتر است.

مایع باید چه رنگی باشد؟

مایعات آمنیوتیک تقریبا 99 درصد آب است، بنابراین به طور معمول به رنگ زرد کمرنگ یا گاهی اوقات رنگ صورتی کمرنگ شفاف است.

دسترسی به منبع : Water breaking

بیشتر بخوانید : کشف ارتباط عجیب بین میکروب های بدن مادر با رشد جنین

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا