پزشکی و سلامت

۷روش درمانی کرمک در منزل

کرمک کرم کوچک و لاغری است که باعث عفونت کولون و روده‌ انسان می‌شود. در هر سنی افراد ممکن است به عفونت ناشی از کرمک دچار شوند، اما بیشتر بر کودکان و افرادی که کرمک در قسمت‌های کنج و دنج روده وجود دارد، اثر می‌گذارد.

شیوع و اثرگذاری این انگل از شخصی به شخص دیگر در طول بلع یا استنشاق تخم کرمک ریسک بالایی دارد. عفونت انگلی زمانی اتفاق می‌افتد که کرمک ماده در پوست اطراف مقعد تخم‌گذاری می‌کند. این اتفاق ها باعث خارش شدید، به خصوص در شب‌هنگام می‌شود. وقتی فرد عفونی ناحیه‌ مقعدی را می‌خاراند، تخم‌ها ممکن است توسط ناخن یا زیر ناخن برداشته شده و در هنگام خوابیدن یا لباس پوشیدن آلودگی ایجاد کند. افرادی که با اشخاص آلوده زندگی می‌کنند، ممکن است به واسطه‌ تخم‌های فرد آلوده عفونی شوند.

ممکن است فردی که به کرمک آلوده باشد هیچ نشانه‌ای نداشته باشد، در این حالت ضروری است که تمامی افراد هم‌خانه نیز درمان شوند.

راه های درمان خانگی کرمک
روغن نارگیل

روغن نارگیل یک راه درمانی ساده برای کرمک است که بهتر است از آن مطلع باشید. استفاده از روغن نارگیل همه‌ انواع کرم‌ها، میکروب‌ها و عفونت‌ها را از میان بر می‌دارد. اگر به کرمک یا درماتوفیتوز دچار هستید، توصیه می‌شود هر روز صبح به صورت ناشتا یک قاشق چای خوری روغن نارگیل بخورید. چنان‌چه می‌خواهید بر تاثیرات روغن نارگیل بیفزایید، بهتر است هر شب پیش از خواب کمی از این روغن را اطراف مقعدتان بمالید.

هویج

بیماران مبتلا به کرمک باید هویج را رنده کنند و روزی سه مرتبه نوش جان نمایند. با وجود این، اگر نمی‌خواهید هویج خام بخورید یا از طعم آن خوش‌تان نمی‌آید،‌ می‌توانید برای بهبود مزه‌ هویج خام کمی عسل به آن اضافه کنید. همچنین از هویج خام می‌توانید در سالادها نیز استفاده نمایید. به علاوه، با استفاده از مخلوط کن یا دستگاه‌های غذاساز، پوره‌ سیب ‌زمینی پخته و هویج درست کنید. این غذای مقوی را می‌توانید به صورت گرم یا سرد نوش جان کنید. در نهایت، برای بهبود طعم پوره‌ سیب زمینی و هویج می‌توانید به میزان دلخواه از ادویه و فلفل نیز استفاده کنید.

تخم کدو

تخم کدو مدت‌هاست به عنوان داروی ضد انگل (آنتی‌پریستیک) برای کمک به دفع انگل‌های روده مورد استفاده قرار می‌گیرد. با وجود این، لازم است بدانید تخم کدو در حقیقت کرمک‌ها را از بین نمی‌برد. تخم کدو سرشار از ترکیبی به نام کوکوربیتین است که می‌تواند کرمک‌ها را فلج کند. در نتیجه، تخم کدو باعث می‌شود کرمک‌ها دیگر نتوانند به دیواره‌ روده بچسبند. بنابراین، اگر می‌خواهید پیش از آن که کرمک‌ها توانایی‌شان را باز یابند، آن‌ها را از بدن‌تان بیرون بیندازید، بهتر است هم‌زمان با تخم کدو از یک ملین طبیعی به نام طرافل نیز استفاده نمایید.

ابتدا باید یک فنجان تخم کدو خرد شده را با یک فنجان ماست ساده مخلوط نمایید. البته به جای ماست می‌توانید از شیر رقیق شده‌ نارگیل یا از آب نارگیل نیز استفاده کنید. این مواد برای سلامت روده‌هایتان نیز بسیار مفید هستند. به تدریج آن‌قدر آب نارگیل یا ماست ساده را به تخم کدو خرد شده اضافه نمایید تا خمیر نرمی به دست بیاید.

توصیه می‌کنیم این خمیر را هنگام صبح به صورت ناشتا نوش جان کنید. این خمیر طعم خوبی دارد؛ ولی ممکن است نتوانید آن را به راحتی تمام کنید زیرا به سرعت سیرتان می کند. اگر می‌خواهید میزان اثربخشی این روش درمانی در معالجه‌ عفونت کرمک را افزایش دهید، می‌توانید به اندازه‌ کافی شکر برگ (با خاصیت تثبیت‌کنندگی قند خون) یا یک قاشق چای خوری عسل خام به آن بیفزایید تا خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی آن را افزایش دهید. بهتر است در این ترکیب از عسل فرآوری شده یا شکر معمولی استفاده نکنید زیرا باعث خنثی شدن خواص درمانی خمیر تخم کدو می‌شوند. بعد از گذشت یک ساعت از مصرف این خمیر، لازم است یک لیوان آب بنوشید.

بسیاری از مبتلایان به عفونت کرمک تنها با یک بار انجام این روش درمانی به نتیجه‌ قابل ملاحظه‌ای دست یافتند؛ با وجود این، در برخی موارد نیز برای خلاصی کامل و موثر از شر کرمک‌ها لازم است این کار را چندین بار تکرار کنید.

میخک و دانه‌ کتان

گفته می‌شود ترکیب میخک و دانه‌ کتان روشی موثر در دفع کرمک‌ها از روده هایتان به شمار می‌رود. فقط کافی است میخک آسیاب شده را به نسبت ۱ به ۱۰ با دانه‌ کتان مخلوط کنید تا پودر نرمی از آن‌ها به دست بیاید. از این پودر می‌توانید در آشپزی استفاده کنید و به عنوان ادویه در غذاهایتان بریزید. توصیه می‌شود این کار را به صورت سه روز در میان انجام دهید – یعنی سه روز از آن استفاده کنید، سه روزی بعدی مصرف آن را متوقف کنید – و سپس به مدت سه روز دیگر استفاده از آن را از سر بگیرید. این کار را به مدت یک ماه انجام دهید تا تاثیر مطلوب آن را در خود مشاهده نمایید.

پیاز

پیاز یک اَبَر خوراکی شفابخش است که حاوی مواد مغذی فراوانی نظیر بیوتین، منگنز، مس، ویتامین ‌B6،‌ ویتامین C، فسفر، پتاسیم، ویتامین B1 و اسید فولیک است. این مواد مغذی برای سلامتی انسان، به ویژه سلامتی دستگاه گوارش و روده بسیار مفید هستند. از این رو، برای بهره‌مندی از فواید فراوان پیاز باید آن را به صورت مرتب در رژیم غذایتان قرار دهید. توصیه می‌شود برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها و مشکلات سلامتی نظیر ابتلا به انگل‌ها روزانه نصف فنجان پیاز تازه مصرف نمایید.

چنان‌چه تصمیم دارید از پیاز به عنوان یکی از درمان‌های خانگی طبیعی برای کرمک استفاده نمایید، باید یک پیاز متوسط را خرد کنید و در یک پارچ آب بریزید. اجازه دهید به مدت یک شب به همان حالت باقی بماند. صبح فردا داروی ضد کرمک‌ برای مصرف آماده است. توصیه می‌شود ترکیب آب و پیاز را روزی سه وعده میل کنید تا کرمک‌های روده‌تان کاملا از بین بروند.

سرکه سیب

گفته می‌شود مصرف روزانه‌ ترکیب سرکه سیب و آب،‌ نه تنها می‌تواند کرمک‌ها را از بین ببرد بلکه با کاهش Ph روده باعث می‌شود آن جا دیگر مکان مناسبی برای رشد و نمو کرمک‌ها نباشد. فقط کافی است یک یا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک لیوان آب مخلوط کنید و به طور روزانه نوش جان نمایید تا به نتایج مطلوبی برسید. مزیت استفاده از سرکه سیب به عنوان درمانی برای کرمک‌ها این است که برای دستیابی به نتایج بهتر و بدون نگرانی از عوارض جانبی ناخواسته‌، می‌توانید این روش را با روش‌های درمانی دیگر در این مقاله به صورت هم‌زمان امتحان نمایید.

روغن کرچک

 استفاده از روغن کرچک نیز برای خلاصی از شر کرمک‌ها بسیار مفید است؛ از این رو، تصمیم گرفتیم این روغن پر خاصیت را نیز به فهرست درمان‌های خانگی برای کرمک در بزرگسالان و کودکان قرار دهیم. روغن کرچک از قدیم به عنوان درمانی برای بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. روغن کرچک حاوی خواص ضد میکروبی و ضد التهابی است که می‌تواند به نابودی کرم‌ها،‌ قارچ‌ها و انگل‌ها کمک کند و سلامتی را به بدن‌تان بازگرداند. از این رو، روغن کرچک به عنوان عامل ضد یبوست و داروی درمانی موثر و برای انواع مختلف مشکلات گوارشی شناخته می‌شود. برای درمان کرمک فقط کافی است روزانه یک قاشق چای خوری روغن کرچک میل نمایید. این روغن قادر است از چسبیدن کرمک‌ها به دیواره‌ روده جلوگیری و آن‌ها را همراه مدفوع به خروج از بدن مجبور کند.

مجله اینترنتی زندگی سالم

امیررضا مصطفایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا