روانشناسی

مقابله با ترس در روزهای پرتنش

ترس، واکنشی طبیعی است و در روزهایی که ترس به شکل اضطراب و استرس به زندگی‌مان راه پیدا کرده، مهم است یاد بگیریم چطور با آن کنار بیایم و کنترلش کنیم. ترس در روزهای بحرانی و شرایط پرتنش توسط ذهن در جسم انسان پررنگ‌تر می‌شود و اگر طریقه آرام کردن ترس‌ها را ندانیم، حال خوبی را تجربه نخواهیم کرد.

ترس در بزرگسالان

ترس در آدم‌های مختلف به شکل‌های متفاوتی بروز می‌کند که در بزرگسالان، کودکان و سالمندان می‌تواند فرق داشته باشد.

در این قسمت به ترس بزرگسالان و چگونگی مقابله‌ی بهتر با آن می‌پردازیم:

پذیرش احساسات

پذیرش احساسات

نکته‌ای که باید مدنظر داشت این است که در ابتدا باید ترس طبیعی خود در شرایط بحران را پذیرا باشیم و بعد درصدد بهبود آن قدم برداریم.

باید به جسم و روح خود اجازه‌ی ترس و نگرانی را در این شرایط بدهیم چرا که انکار ترسمان باعث فشار بیشتر می‌شود.

محدود کردن اخبار

محدود کردن اخبار

در این شرایط بحرانی و جنگی بهتر است روزی یک یا دو بار از منابع رسمی اخبار را دنبال کنیم و از چک کردن لحظه‌ای اخبار اجتناب کنیم. چرا که باعث تشدید اضطراب، تپش قلب بالا و اختلال در خواب شبانه می‌شود.

تمرین آرام سازی

تمرین آرام سازی

در این روزها که ترس درونی آدم‌ها از شرایط بیرونی بیشتر شده است، تنفس عمیق خیلی کارساز است. انجام حرکات کششی بعد از بیدار شدن و در طول روز می‌تواند برای جسم و روح در حال بحران، مفید باشد.

حفظ روال روزانه

حفظ روال روزانه

هر چند در حالت ترس و بحران پیش بردن روتین روزانه سخت‌تر است و آدم‌ها انگیزه‌های کافی خود را از دست می‌دهند، اما تلاش برای حفظ روال روزانه می‌تواند موثر واقع شود.

مثل سر موقع وعده‌های غذایی را مصرف کردن، پیاده روی‌های کوتاه روزانه و دیگر تمرین‌های کوچک خودمراقبتی.

تقویت ارتباط با دیگران

تقویت ارتباط با دیگران

زمانی که ترس هویدا می‌شود و ما به آن اجازه‌ی بروز می‌دهیم بهتر است با گفت‌و‌گوی تلفنی یا حضوری با دوستان و اعضای خانواده، سطح ترس و استرس خود را کاهش دهیم.

ترس در سالمندان

ترس در سالمندان

ترس در سالمندان به شکل بیشتری بروز پیدا می‌کند و باید اطرافیان سالمند در شرایط ترس و بحران بیش از همیشه در کنار این افراد باشند. بی‌خوابی، تپش قلب، یادآوری خاطرات جنگ می‌تواند در سالمندان علامت اضطراب باشد.

دور کردن ترس از سالمندان

برای کاهش دادن ترس سالمندان چند راهکار کاربردی خدمت شما ارائه می‌کنم:

ساخت فضای امن

ساخت فضای امن

برای سالمندان در این شرایط باید فضای امنی در نظر گرفت که ترس آن‌ها را کاهش دهد. این کارها می‌تواند صندلی راحت برای نشستن آن‌ها، آب نوشیدنی بیشتر، داروهای آن‌ها که باید در دسترس باشد.

کتاب قران و ادعیه نیز می‌تواند به آرامش سالمندان کمک کند و همچنین دیدن عکس‌های خانوادگی و افرادی که از آن‌ها دورند.

مشارکت دادن در کارهای ساده

مشارکت دادن در کارهای ساده

سالمندان در این شرایط باید احساس مفید بودن داشته باشند. برای اینکه به این حس آن‌ها پاسخ دهیم بهتر است با مشارکت دادن آن‌ها در درست کردن چای و دمنوش یا گفتن خاطرات خوب گذشته، کمک کنیم.

مراقبت دارویی

مراقبت دارویی

از آن جایی که سالمندان داروهای مختلف مصرف می‌کنند، منظم بودن مصرف دارویی آن‌ها در ساعت‌های مشخص حیاتی است. اطرافیان سالمند باید تا حد ممکن سعی در حفظ روتین دارویی داشته باشند.

ارتباط غیر کلامی

ارتباط غیر کلامی

ارتباط کلامی در جایگاه خود اهمیت دارد اما آنچه ترس سالمندان را در شرایط بحران کاهش می‌دهد، در آغوش گرفتن آن‌ها و تماس چشمی‌ست که حس امنیت را در آن‌ها تقویت می‌کند.

سخن آخر

در این روزهای سخت و بحران، باید ترس‌های خودمان را پدیرا باشیم و با آگاهی و حال بهتر در جهت بهبود آن قدم برداریم. با در کنار هم بودن و عشق دادن و عشق دریافت کردن، قطعا حالمان بهتر خواهد شد.

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا