اجتماعی

بیکاری در ایران در مرز انفجار است./ معضل بیکاری در ایران/ نرخ بیکاری

بیکاری در ایران در مرز انفجار است./ معضل بیکاری در ایران/ نرخ بیکاری

نگاهی به معضل بیکاری در ایران

 اگر به سرچ های اینترنتی وارد شوید میبینید چقدر کلمات بیمه بیکاری،محاسبه بیمه بیکاری، مبلغ بیمه بیکاری،حقوق بیکاری،حقوق بیمه بیکاری،قوانین بیمه بیکاری،چت روم بیکاری و … توسط ایرانی ها جستجو شده اند. بیکاری معضلی است که اکثر افراد را در برمیگیرد. از بین زنان تحصیل کرده تنها 35% آنها شغل دارند. مردان به دلیل نبودن ثبات کاری و بیکاری نمیتوانند تشکیل خانواده دهند. هر سال تعداد زیادی فارغ التحصیل از رشته های مختلف میخواهند وارد بازار کار شوند اما نمیتوانند.

آمار بیکاری در ایران

رئیس مرکز آمار ایران می گوید: 500 هزار نفر از یک میلیون و 250 هزار نفری که به چرخه کار وارد شده‌اند، نتوانسته‌اند شاغل شوند و نرخ بیکاری بدون درنظر گرفتن افرادی که یک ساعت در هفته کار می‌کنند، در سال گذشته 11 درصد بوده که در بهار امسال به 12.2 درصد افزایش یافته است.

منابع غیر رسمی می گویند نرخ بیکاری از این رقم خیلی بالاتر است و چیزی در حدود 5 میلیون بیکار در کشور حضور دارند و رئیس جمهور، کمتر از یک ماه قبل بیکاری و عدم اشتغال را یک معضل بزرگ برای سراسر کشور دانست و گفت: امسال یک میلیون و ۲۰۰ هزار متقاضی شغل وارد بازار کار شدند که نمی توانیم پاسخگوی این تعداد متقاضی کار باشیم. روحانی با بیان اینکه امروز بیکاری و عدم اشتغال، یک معضل بزرگ برای سراسر کشور ماست، گفت: بزرگ ترین مشکل کشور ما در سال‌های آینده، موج بیکاری است و تمام مشکلات کشور، ریشه‌اش به بیکاری برمی‌گردد. مسئله بیکاری و ارتباط آن با رشته های تحصیلی حتی تا آنجایی پیش رفت که رهبر معظم انقلاب درابلاغیه سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه و در بند 78 این سند که در ذیل محورهای علم و فناوری تنظیم شده، از دستگاه های اجرایی خواستند“رابطه متقابل تحصیل با اشتغال و متناسب‌سازی سطوح و رشته‌های تحصیلی با نقشه جامع علمی کشور و نیازهای تولید و اشتغال”  مشخص شود. که این مسئله نشان از یک مشکل ریشه ای در نظام آموزشی کشور دارد و تا این مسئله اصلاح نشود، نمی‌توان با وعده های اشتغال زایی برای فارغ التحصیلان در فلان سال امیدوار بود.

لزوم پرهیز از شعارزدگی در مورد معضل بیکاری

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه خطر معضل بیکاری در کشور باید جدی گرفته شود، گفت: بیکاری در کشور به مرز انفجار و هشدار رسیده است. مسعود رضایی در رابطه با آمارهای اعلام شده از سوی دولت درباره نرخ بیکاری، گفت: دولت باید به صورت صریح و روشن، نرخ واقعی بیکاری را در کشور اعلام و به صورت شفاف بیان کند که در چه مناطقی از کشور در جهت کاهش نرخ بیکاری اقدامات موثری انجام داده است. نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه زمانی دولت می تواند ادعا کند نرخ بیکاری در کشور کاهش پیدا کرده که نسبت به  بهبود تولید و ایجاد شغل اقدام کرده باشد، تصریح کرد: بی‌توجهی نسبت به سرمایه‌گذاری جدید در جهت بهبود و رونق تولید داخل، باعث افزایش نرخ بیکاری شده و به شدت با این معضل در تمامی کشور روبه رو هستیم و به نوعی فقر بر کشور حاکم است.این نماینده مردم در مجلس دهم، با هشدار نسبت به سونامی بیکاری فارغ التحصیلان، ادامه داد: متاسفانه بیکاری در کشور به مرز انفجار و هشدار رسیده و در تمامی مناطق کشور ریشه دوانیده است. رضایی با تاکید بر لزوم پرهیز از شعارزدگی در مورد معضل بیکاری،تصریح کرد: باید خطر معضل بیکاری در کشور جدی گرفته شود و با انجام اقدامات موثر و عملیاتی، این معضل را در کشور رفع کرد.وی با بیان اینکه متولی اشتغال در کشور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، افزود: بدنه این دستگاه به اندازه‌ای حجیم و عظیم است که در مشکلات خود غرق شده و این مهم را در اولویت قرار نمی‌دهد و تنها به ارائه آمار اکتفا می‌کند. عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس دهم، بر لزوم جداسازی و تفکیک بخش تعاون از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد و گفت: برای رونق اشتغال بهتر است بخش تعاون از وزارت تعاون تفکیک شود تا در جهت بهبود وضعیت اشتغال، برنامه های زمانبندی شده ای را در زمان های مشخص تدوین و طراحی کند. این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه برای بهبود اشتغال در کشور مشکل قانون نداریم، تصریح کرد: کمیسیون اجتماعی به صورت جدی دنبال تدوین برنامه های مناسب و ارائه پیشنهاداتی برای بهبود اشتغال در کشور است و  نهایت اهتمام خود را در این باره به کار خواهد گرفت.

عدم توجه به کلی نگری

وی با تاکید بر اینکه با تقویت بخش خصوصی می توان از ظرفیت آن در جهت بهبود اشتغال بهره برد، گفت: متاسفانه به جای آنکه با تقویت بخش خصوصی از ظرفیت آن در جهت رفع مشکلات اقتصادی کشور بهره ببریم، مشکلات و موانعی را بر سر راه آن به وجود آورده و حمایت های لازم را از آنها نداریم و به نوعی دیده شده در این باره منافع شخصی بر منافع عمومی ارجحیت دارد.رضایی ادامه داد: به گونه ای باید به بخش خصوصی اهمیت داد که بتواند نسبت به تصویب قوانین و مقررات اقدام کند و سپس دولت نظارت خود را بر آن اعمال و مشکلات موجود را رفع کند؛ درکنار این در صورت موانع قانونی سد راه بخش خصوصی، دولت و مجلس باید نسبت به رفع آنها اقدام کنند.نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: با تقویت و ایجاد شرکت های زودبازده  در کشور هم می توان در جهت رفع مشکل بیکاری در کشور بهره برد.عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه در جهت بهبود اشتغال در کشور دستگاه ها باید از جزیره ای عمل کردن پرهیز کنند، تصریح کرد: متاسفانه دستگاه ها به کلی نگری هیچ گونه توجهی ندارند و به صورت انفرادی و جزیره ای عمل می‌کنند، تا زمانی که این مشکل در کشور حل و رفع نشود، شاهد کاهش نرخ بیکاری در کشور نخواهیم بود.

بیکاری در جامعه
بیکاری در ایران در مرز انفجار است./ معضل بیکاری در ایران/ نرخ بیکاری

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا