علت زنگ زدن گوش چپ
ممکن است گوش چپ بیدلیل یا به عنوان علائم یک بیماری زنگ بزند. این صدا میتواند چیزی شبیه به صدای وزوز، خش خش، سوت یا صداهای دیگر باشد. زنگ زدن گوش ممکن است هر دو گوش را درگیر کند. از جمله عوامل زنگ زدن گوش میتوان به تغییرات ساختاری، کاهش شنوایی و انسداد اشاره کرد. مشکلات سلامتی و داروها نیز با ایجاد تغییراتی میتوانند باعث زنگ زدن گوش چپ شوند، گاهی علت زنگ زدن گوش چپ مشخص نیست.
در ادامه در مورد زنگ زدن گوش چپ، علل و علائم آن توضیحاتی دادهایم.
علل زنگ زدن گوش چپ (یک طرفه)
علت دقیق زنگ زدن گوش سمت چپ مشخص نیست، اما ممکن است با موارد زیر مرتبط باشد:
وزوز گوش
وزوز گوش در نتیجه فشار غیرطبیعی در گوش داخلی یا گوش میانی ناشی از تغییرات فیزیکی، سایر شرایط پزشکی یا عوامل خارجی مانند برخی داروها رخ میدهد. وزوز گوش ممکن است یک یا هردو گوش را تحت تاثیر قرار دهد. اندازه و کیفیت صدا در افراد مختلف متفاوت است و ممکن است یک مشکل حاد یا مزمن باشد.
آلرژی
زنگ زدن گوش چپ ممکن است به دلیل گرفتگی ناشی از آلرژی یا دیگر عارضهها همچون عفونت سینوسی یا عفونت گوش میانی باشد. هنگامی که حفره بینی شما با مخاط پر میشود، میتواند باعث مسدود یا متورم شدن لوله استاش شود.
لولهها باعث تغییر فشار هوا و در نتیجه تداخل با عملکرد طبیعی کانال گوش میشوند. زمانی که گوشها به دلیل گرفتگی قادر به تخلیه شدن و به تعادل رسیدن نیستند، گوشها زنگ میزنند.
داروها
زنگ زدن گوش چپ ممکن است از عوارض جانبی مصرف داروهای خاصی باشد که در دسته داروهای اتوتوکسیک قرار دارند. زمانی که این داروها در دوزهای بالا مصرف شوند، باعث ایجاد مشکل بدتری میشوند. این داروها عبارتند از:
- آسپرین
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)
- دیورتیکهای حلقهای که به درمان فشار خون بالا (فشار خون بالا) و نارسایی قلبی کمک میکنند
- آنتی بیوتیکهای خاص
- داروهای ضدسرطان
- داروهای ضدافسردگی
- داروهای ضد مالاریا
از دست دادن شنوایی
زنگ زدن گوش ممکن است نشانهای اولیه از کم شنوایی مرتبط با افزایش سن (پیرباکوزیس) باشد. این نوع کم شنوایی معمولا ناشی از تغییرات در ساختار گوش، شرایط پزشکی، قرار گرفتن در معرض صداهای بلند و ژنتیک میباشد.
قرار گرفتن در معرض صدا
زنگ زدن گوش میتواند نشانه اولیه کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا باشد. صدای بلند آسیب جبران ناپذیری به سلولها و غشاهای داخل گوش داخلی میزند که شنیدن را دشوار میکند. این اتفاق ممکن است پس از یک تجربه یا قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صداهای 85 دسی بل یا بیشتر ایجاد شود. این صداها عبارتند از ماشین آلات با صدای بلند، کنسرت، یا حتی ترقه.
جرم گوش
جرم گوش زیاد یا نهفته باعث ایجاد تغییراتی در ویژگیهای طبیعی کانال گوش شده و باعث تداخل در قسمتهایی از مغز که صدا را پردازش میکند میشود. بعلاوه، جرم گوش نهفته باعث ایجاد فشار در تحریک اعصاب در کانال گوش میشود در نتیجه، مغز این حس را به عنوان صداهای داخلی تفسیر خواهد کرد.
عارضههایی که باعث زنگ زدن گوش میشوند
زنگ زدن در گوش ممکن است ناشی از عوارض مختلفی باشد که میتواند به سیستم شنوایی یا ساختار داخلی گوش آسیب بزند. این عارضهها عبارتند از:
- صدمات سر یا گردن که باعث آسیب به ساختارها میشود
- فشار خون بالا
- اختلالات مفصل گیجگاهی فکی (TMJ).
- بیماری منیر
- شوانوم دهلیزی (تومور روی عصب آکوستیک) و سایر تومورها
- دیابت
- میگرن
- اختلالات تیروئید
- کم خونی
- لوپوس
- اسکلروز چندگانه