کرونا

ویروس کرونا به احتمال زیاد این شش اندام را در دراز مدت تحت تاثیر قرار می‌دهد

تاثیر کرونا بر اندام بدن | بیش از 1 سال و نیم گذشته است و کووید 19 همچنان به طرق بیشماری بر زندگی ما تأثیر می‌گذارد. از اختلال در عملکرد عادی زندگی روزمره ما گرفته تا ایجاد خطرات بزرگ برای سلامتی و تناسب اندام، کرونا نه تنها سلامتی جسمانی ما را تحت تأثیر قرار داده بلکه آسایش و آرامش روحی ما را نیز از بین برده است.

در حالی که علائم کروناویروس جدید می‌تواند از خفیف به شدید تبدیل شود، اما هنگامی که شروع به تأثیر جدی بر سلامتی ما کند، می‌تواند در دراز مدت آسیب زیادی به بسیاری از اندام‌های بدن ما وارد کند. با این اوصاف، در اینجا شرح مختصری درباره چگونگی تأثیر کووید 19 بر 6 اندام بدن آورده شده است.

تاثیرات کرونا

تاثیر کرونا بر اندام بدن

کووید 19 و تاثیر آن بر دستگاه تنفسی

کووید 19 یک بیماری تنفسی است که باعث می‌شود ریه‌های شما در دراز مدت بیشتر مستعد آسیب شوند. بیماران مبتلا به کرونا یا افرادی که از عفونت بهبود یافته اند اغلب از خستگی، درد قفسه سینه و تنگی نفس شکایت می‌کنند که همه اینها علائم کووید 19 است. کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ پتانسیل ایجاد تغییرات التهابی در ریه‌ها را دارد که می‌تواند بر بافت‌ها و کیسه‌های ریه تأثیر منفی بگذارد. این می‌تواند بر سلامت تنفسی شما تأثیر بگذارد و در طولانی مدت به ریه‌های شما آسیب برساند.

ویروس کرونا چگونه بر کبد تأثیر می‌گذارد؟

جدا از مشکلاتی که کروناویروس بر سلامت کلی و سلامت روانی ما ایجاد می‌کند، بر بافت‌های کبدی بدن نیز تأثیر می‌گذارد. در بسیاری از بیماران مبتلا به کووید یا افرادی که قبلاً از عفونت بهبود یافته‌اند، افزایش سطح آنزیم‌های کبدی و عملکرد غیر طبیعی کبد مشاهده شده است. پزشکان و متخصصان پزشکی ادعا می‌کنند که در بسیاری از بیماران، عملکرد کبد حتی پس از بهبودی به حالت عادی بر نمی‌گردد، که به گفته آنها می‌تواند ناشی از هجوم سایتوکین‌ها در بدن باشد، که در نتیجه داروهای تجویز شده در طول دوره بیماری ایجاد می‌شود.

کووید 19 و سلامت قلب

در حالی که ضربان قلب غیرطبیعی، تپش قلب، درد قفسه سینه و خستگی مزمن از علائم بیماری کووید 19 هستند، پزشکان و متخصصان پزشکی تاثیر طولانی مدت بر سلامت قلب افراد مبتلا را مشاهده کرده‌اند. علاوه بر این، تشکیل لخته خون، احتمال سکته قلبی نیز از جمله خطرات عمده سلامتی ناشی از کووید 19  است.

 

همچنین بخوانید : اثرات مخرب کرونا بر قلب

تاثیر کووید 19 بر کلیه‌ها

در میان سایر عوارض پزشکی، عملکرد پایین کلیه نیز یکی از مشکلات رو به رشد در بیماران مبتلا به کووید است. از تجربه خروج ادرار کم و ادرار مکرر گرفته تا ایجاد اختلال عملکرد کلیه پس از کووید، حتی نسل‌های جوان نیز از این بیماری در امان نیستند. در صورتی که فرد مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا باشد، خطر ابتلا به مشکلات کلیوی در وی بسیار بیشتر است.

تاثیرات کرونا بر اندام بدن

تاثیر کرونا بر اندام بدن

سندرم پس از کرونا ممکن است شامل تأثیر بر مغز باشد

بیماران مبتلا به کووید 19 همچنین دچار التهاب، سکته مغزی و تشنج خفیف تا شدید در مغز شده‌اند. افرادی که از عفونت بهبود یافته‌اند نیز از سردرد ، سرگیجه و تاری دید در طول دوره بهبودی و پس از آن شکایت دارند. مطالعات همچنین مبنی بر این است که بیماری آلزایمر و پارکینسون برخی از اثرات طولانی مدت کووید 19 هستند.

آسیب دستگاه گوارش ناشی از کووید 19

مشکلات و عوارض گوارشی نیز در بسیاری از بیماران مبتلا به کووید 19 ثبت شده است. افراد حتی پس از بهبودی از اسهال، تهوع، از دست دادن اشتها، درد شکم و سایر مشکلات گوارشی شکایت دارند. این ممکن است به دلیل ناتوانی سیستم گوارش در جذب مواد مغذی و الکترولیت‌های ضروری در هنگام ابتلا به  کووید 19 ایجاد شود.

اگرچه مبارزه با ویروس کرونا همچنان ادامه دارد، مهم این است که ما نقش خود را ایفا کرده و از شیوع ویروس به بهترین شکل ممکن جلوگیری کنیم.

دسترسی به منبع :

Coronavirus: COVID-19 is likely to affect these six organs in the long run; here’s what we know

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا