اقتصادیخانواده

مدیریت دخل و خرج

چگونه برای خود یک الگوی مدیریت هزینه طراحی کنیم؟

در این مقاله قصد داریم با یک مثال کوتاه، شما را با نحوه طراحی یک الگو برای مدیریت دخل و خرج زندگی خود آشنا کنیم.

یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های همه ما این است که درآمد خود را چطور درست مصرف کنیم که بیشترین رضایت، پس‌انداز و لذت را داشته باشیم؟ من چند سال پیش به علت بدهی سنگینی که داشتم به شدت در مدیریت مالی ماهانه خود دچار مشکل بودم. به طور اتفاقی با یکی از دوستان برادرم دیداری داشتم. دوست گرامی الگویی انگلیسی از هزینه کردن به من نشان داد که من با کمی تغییر در آن، مدلی شخصی برای هزینه‌های ماهیانه خودم درست کردم. الگویی که بسیار در این سال‌ها از استرس مالی من کاسته و باعث شده که مشکلات کمتری داشته باشم.

اما این الگو چیست؟ من هر ماه (‌یا هر زمانی که پولی به دستم می‌رسد) این مبلغ را به ۴ بخش تقسیم می‌کنم و در ۴ حساب مجازی مختلف نگه می‌دارم.

  • حساب ضروریات: این حساب ۶۰% از مبلغ دریافتی من را تشکیل می‌دهد. تمام هزینه‌های خوراک، پوشاک، حمل و نقل، لوازم الکترونیکی و مواردی دیگر که کاربرد روزانه و مصرفی دارند در این بخش قرار می‌گیرد.
  • حساب پس‌انداز: این حساب ۲۰% از مبلغ دریافتی را تشکیل می‌دهد. این حساب ساده است! ۲۰%‌ از درآمدتان را پس انداز کنید.
  • تفریح: این حساب ۱۵% از مبلغ مورد نظر را تشکیل می‌دهد. نکته‌ای در این حساب وجود دارد که من برای خود وضع کرده‌ام. هزینه‌هایی مانند کافه، رستوران یا مواردی مانند این برای من در حساب ضروریات گنجانده می‌‌شود. تفریح‌های مانند مسافرت، کنسرت و مواردی مانند این‌ها در این گروه قرار می‌گیرد.
  • بخشش: ساده! ۵% از مبلغی که در اختیارم می‌آید را می‌بخشم.

با استفاده از این روش من به سادگی مشکلات و استرس‌های زیادی را از سر گذراندم. اما در این الگو برای من قوانینی وجود دارد. به طور مثال هزینه‌های روزمره نباید از مبلغی که برای آن تعیین شده بیشتر شود چون در این‌صورت پولی وجود ندارد که از آن استفاده کنم. نکته این موضوع برای من، رعایت استقلال و حفظ حریم هر کدام از حساب‌هاست. یا در مورد حساب پس‌انداز، مبلغ این حساب می‌تواند به کالایی غیر نقدی – سرمایه‌ای تبدیل شود که در طول زمان از ارزش ریالی آن کاسته نشود. یا در انتهای هر سال در صورتی که حساب ضروریات مثبت باشد، مبلغ دلخواهی از آن می‌تواند با رعایت نسبت‌هایی که گفته شد، بین سه گروه دیگر تقسیم شود.

حتما افراد زیادی برای خود الگوهایی متفاوتی دارند. شما از چه الگویی استفاده می‌کنید و هزینه‌ها و درآمد خود را مدیریت می‌کنید؟

باز نشر: مجله اینترنتی زندگی سالم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا