پزشکی و سلامت

اصلاح گودی کمر

اگر خمیدگی ستون فقرات بیش‌ از‌ حد معمول باشد و به‌سمت داخل پیش برود، گودی کمر نام دارد. گودی کمر بر بخش پایینی کمر و گردن تأثیر می‌گذارد. این عارضه فشار زیادی بر ستون فقرات وارد می‌کند و موجب می‌شود که دچار کمردرد شوید. درصورتی‌که درد شدید شود یا درمانش نکنید، بر توانایی حرکتی شما اثر می‌گذارد. همراه ما باشید تا به شما بگوییم گودی کمر دقیقاً به چه وضعیتی گفته می‌شود و پزشک‌تان از چه راه‌هایی آن را تشخیص می‌دهد.

علت گودی کمر چیست؟

گودی کمر می‌تواند در هر سنی عوارض خود را نشان دهد. شرایط و عوامل خاصی که می‌توانند خطر وخامت آن را افزایش بدهند، عبارت‌اند از:

لغزش مهره:

لغزش مهره وضعیتی در ستون فقرات است که یکی از مهره‌ها به‌سمت استخوانی که در زیرش قرار دارد می‌لغزد. معمولاً این وضعیت را می‌توان با پیگیری درمان پزشکی و جراحی حل کرد.

آکندروپلازی:

آکندروپلازی یکی از شایع‌ترین انواع عارضه‌ کوتولگی است.

پوکی استخوان:

پوکی استخوان بیماری‌ای است که در آن استخوان، تراکم بافتی‌اش را از دست می‌دهد. در این حالت خطر شکستگی استخوان بیشتر می‌شود.

استئوسارکوم:

استئوسارکوم نوعی سرطان استخوان است که معمولاً استخوان قلم پا در نزدیکی زانو، استخوان ران در نزدیکی زانو یا استخوان بالایی بازو را که نزدیک شانه است درگیر می‌کند.

چاقی:

چاقی در برخی از کشورها و به‌ویژه در ایالات متحده پدیده‌ای همه‌گیر شده است. افراد چاق بیشتر در خطر ابتلا به بیماری‌های خطرناک قرار دارند. این بیماری‌ها عبارت‌اند از دیابت نوع دو، ناراحتی قلبی و سرطان.

درمان گودی کمر

گودی کمر در بیشتر مردمی که به آن مبتلا هستند، نیاز به درمان ندارد، مگر اینکه خیلی حاد شود و برای فرد مشکل ایجاد کند. درمان گودی‌ کمر وابسته به این امر است که گودی تا چه حد شدید است و اینکه چه علائم دیگری علاوه‌ بر آن خود را آشکار کرده‌اند.

درمان‌های پیشنهادی برای گودی کمر عبارت‌اند از:

درمان دارویی برای کاهش درد ناشی از آن.
فیزیوتراپی به‌صورت روزانه تا قدرت عضلات و گستره حرکت افزایش یابد.
کاهش وزن برای حفظ شکل ظاهری بدن.
استفاده از قوزبند برای کودکان و نوجوانان.
در مواردی که گودی کمر شدید می‌شود و خطر آسیب رسیدن به بافت‌های عصبی وجود دارد اقدام به جراحی می‌شود.
استفاده از مکمل های غذایی تقویتی نظیر ویتامین.

 

روش‌های پیشگیری از ابتلا به گودی کمر

نمی‌توانیم دستورالعمل خاصی برای جلوگیری از ابتلا به گودی کمر ارائه بدهیم، ولی با انجام چند ورزش مخصوص می‌توانید حالت بدن خود را خوب نگه‌ دارید و سالم بمانید. این ورزش ها عبارت‌اند از:

بالا و پایین بردن شانه؛
چرخاندن گردن به یک سو؛
تمرین های یوگا ازجمله حالت گربه و پل؛
دراز کشیدن روی زمین و بالا بردن پاها؛
نشستن روی توپ ثابت و خم‌ کردن لگن.

مجله اینترنتی زندگی سالم

هما افشارپور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا